Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Trestné činy, přestupky a dopravní nehody 

V ulici Zámostí v Hradci Králové si ranní hlídka královéhradecké policie všimla podezřele se pohybujícího vozidla, kdy za volantem seděla mladá dívka. Po kontrole dokladů policisté zjistili, že dotyčná nemá řidičské oprávnění. Řídila motorové vozidlo, ačkoliv není držitelkou řidičského oprávnění a tím se dopustila trestného činu. Na vysvětlenou mladá žena uvedla, že po krátké hádce s přítelem, který auto řídil vyběhl z vozidla a nechal stát vozidlo ve vozovce. Dívka se tedy rozhodla, že auto odveze na nedaleké parkoviště.

Na obvodní oddělení policie v Hradci Králové bylo hlášeno vloupání do sklepních prostor. Ze sklepa na ulici Urxova v Hradci Králové si pachatel odnesl značková jízdní kola. Poškozenému vznikla škoda v hodnotě 38.200 korun. Policisté případ dále šetří.

Další  trestní oznámení se týkalo krádeže. Neznámý pachatel si v pletivu doslova prostříhal cestu k lupu, kde ze skladu stavebnin v Hradci Králové odcizil vetší množství euro palet. Výkupní hodnota palet činí asi 120 korun českých. Policisté zahájili úkony v trestním řízení a případ dále šetří.

V odpoledních hodinách využil neznámý pachatel příležitosti, kdy v autobusu městské hromadné dopravy Hradce Králové  v nestřeženém okamžiku odcizil cestující peněženku i s doklady z uzavřené kabelky, kterou měla přes rameno. Poškozené vznikla škoda 1.200 korun.

Přechody pro chodce, obzvláště ve večerních hodinách mohou být nebezpečné. Bezpečně přejít frekventovanou silnici vyžaduje pozornost všech účastníků silničního provozu. Muži zákona v podvečerních hodinách vyjížděli ke srážce osobního vozidla s chodkyní na Gočárově třídě v Hradci Králové. Řidič osobního vozidla jedoucího v levém jízdním pruhu před přechodem pro chodce zastavil a dával chodcům přednost. Toto nezvládl řidič jedoucí v pravém jízdním pruhu a srazil ženu. Ta byla se zraněním převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. 

Dále Královéhradečtí policisté šetřili 36 přestupků, které se týkaly přestupků v dopravě a občanského soužití.

vytisknout  e-mailem