Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Náchosku

Policisté objasnili starší loupežné přepadení 

Středa 22. ledna 2008 přinesla pro policisty náchodského regionu sedm nových trestných činů a vyjížděli řešit jeden nový přestupek.
 
Českoskaličtí strážci zákona zaznamenali úspěch při pátrání po celostátně hledaných osobách. V ranních hodinách vypátrali na parkovišti jednadvacetiletého mladíka z Červeného Kostelce, kterého zatkli a následně eskortovali k náchodskému okresnímu soudu. Soudce po provedení procesních úkonů mladíka následně propustil na svobodu. Policisté z obvodního oddělení v České Skalici toho dne vyjížděli ještě ke krádeži v místním supermarketu. Obsluha tam přistihla nepoctivého zákazníka, který si hodlal tajně odnést dvě štangle salámu bez zaplacení. Policejní hlídka případ vyřešila na místě jako přestupek proti majetku a uložila pobertovi blokovou pokutu. Salám za necelých tři sta korun tak přišel nepoctivého zákazníka mnohokrát dráž.
 
Náchodští policisté vyšetřují vloupání do výherního automatu v jednom z místních barů, kdy se pachatel  v minulé noci za provozu vloupal dovnitř. Tam nepozorovaně manipuloval s elektronikou automatu a nafingoval výhru k vyplacení. Neoprávněně se tak zmocnil peněžní částky převyšující 30.000 korun. Po pachateli, kterému v případě dopadení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest, nyní policisté pátrají.
 

Broumovští policisté ve spolupráci s kriminální policií a náchodskými kolegy zaznamenali úspěch při objasňování starších případů loupeže a vloupání. Před několika dny dopadenému dvaadvacetiletému místnímu mladíkovi připsali na jeho konto s krádežemi v  obchodech a vloupáními do různých objektů ještě loupežné přepadení z listopadu roku 2008. Tehdy pachatel ve večerních hodinách na neosvětlené ulici zezadu strčil do jdoucího muže, povalil ho na zem a sebral mu peněženku s osmi sty korunami. Pádem na zem byl muž zraněn a musel vyhledat lékařské ošetření. K výčtu jeho skutků se přidali i náchodští policisté s vloupáním garáže ze září 2008. Pachatel se tam ještě s komplicem vloupal do garáže rodinného domku a odcizil věci v hodnotě 45.000 korun. Policejní vyšetřovatel proto mladíka obvinil navíc z trestného činu loupeže a krádeže vloupáním a na další průběh vyšetřování již mladík čeká ve vazební cele. V případě potvrzení viny před soudem mu za loupež hrozí až desetiletý trest.

por. Bc. Eva Prachařová

vytisknout  e-mailem