Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Pardubicku

drobná krádež, parnerská hádka - prap. Radovan Sablík - 16.1.2009 

     Za včerejší  den policisté z Pardubicka začali prověřovat tři podezření ze spáchání trestných  činů a šesti přestupků.
 
     Skupina  dopravních nehod vyjížděla k osmi nahlášeným dopravním nehodám. Z nich bylo šest  policisty zaevidováno a jsou v dalším šetření. Dvě nehody byly na místě vyřešeny  blokovou pokutou.
 
     Oznámení  mladé ženy museli prověřovat policisté v Pardubicích-Polabinách. Nelíbilo se jí,  že v bytě její matky je cizí muž. Když muži zákona přijeli na místo, zjistili, že  muž je v bytě na maminkou oznamovatelky a na její pozvání. Jednalo se o  nedorozumění a dále se jí nezabývali.
 
     Krádeží v  knihkupectví se museli zabývat kolegové v centru města Pardubic. Svazek v  hodnotě téměř 1.000 korun si chtěl odnést vášnivý čtenář. Prodavačky mu ale v  odchodu zabránily a přivolaným policistům musel zaplatit pokutu. K tomu  samozřejmě vrátil do prodeje vytouženou knížku.
 
     Ležícího  podnapilého člověka si všimli občané na předměstí Pardubic. Na místo přijeli  policisté z hlídkové služby, ale muž na ně nijak výrazně nereagoval. Před  převozem na záchytku ho zachránil kolemjdoucí kamarád. Ten ho i přes jeho stav  poznal a doprovodil vyspat se domů.
 
     Strážci  zákona z Přelouče vyjížděli k případu propíchaných pneumatik. Oznamovatel sice  někoho viděl, ale kdo mu způsobil škodu ve výši 4.500 korun však neví. Policisté  tedy oznámení zaevidovali jako přestupek.
 
     V  Pardubicích řešili naši kolegové hádky mezi druhem a družkou. Paní si stěžovala,  že ji její přítel nadává. Policisté vypjatou situaci uklidnili a věc zaevidovali  jako přestupek proti občanskému soužití.
 
     V jednom  baru se o svoji bezpečnost obával obsluhující personál. Přivolal si tedy na  pomoc hlídku policistů z hlídkové služby. Vyšlo najevo, že se nikomu nic  nestalo, barman se jen obával dvou trochu hlučnějších hostů. Ti ale před  příjezdem strážců zákona řádně zaplatili a odešli se bavit někam  jinam.
 

vytisknout  e-mailem