Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Rychnovsku

Poměrně klidná služba 

 Poslední lednové pondělí nového roku zaznamenali policisté na Rychnovsku 3 nově spáchané trestné činy a zadokumentovali 4 nové přestupky.

V průběhu pondělí 26.1 . 2009 přijali rychnovští policisté 3 oznámení o nově spáchaných trestných činech. Policisté Obvodního oddělení Opočno šetřili krádež z jednoho obchodů v Českém Meziříčí. Do prodejny se neznámý pachatel vloupal o víkendu po jejím uzavření v době od sobotního poledne do pondělních ranních hodin. Zloděj násilím vnikl do uzamčených prostor obchodu a následně z nich ukradl finanční hotovost, stravenky, cigarety a počítač. Navíc ani jeho "pohyb" po prodejně se neobešel bez škod, důsledkem jeho agresivního chování je poškozené zařízení prodejny. Celková škoda způsobená majiteli přesahuje částku 180.000 korun.

Muži zákona v pondělí rovněž zpracovali 4 nové přestupky, jeden z nich na úseku dopravy. Policistům Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou přišla v dopoledních hodinách nahlásit majitelka vozu zn. Škoda Felicia poškození nádrže u vozu, ke kterému došlo v noci ze čtvrtka na pátek minulého týdne. Neznámý pachatel ženě způsobil škodu 2.500 korun. Podezření z přestupku na úseku školství a výchovy mládeže šetřili policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí. Rodiče dítěte jsou podezřelí z ohrožení výchovy a vzdělávání nezletilého. Osobu v celostátním pátrání zadrželi krátce před polednem policisté Obvodního oddělení Opočno v jedném z restauračních zařízení na Opočensku. Policistům rychnovského Dopravního inspektorátu neunikl v 13:15 řidič vozu zn. Škoda Fabia, jedoucí po silnici v Albrechticích nad Orlicí pod vlivem alkoholu. Policejní hlídce po výzvě „nadýchal“ v orientační dechové zkoušce 0,61 promile alkoholu.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během pondělní čtyřiadvacítky k jediné dopravní nehodě, při které naštěstí nebyla žádná osoba zraněna. Celková škoda této jediné pondělní dopravní nehody na rychnovských silnicích byla vyčíslena na 20.000 korun.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za pondělních čtyřiadvacet hodin 29 telefonátů, 11 z nich byl využito a zbývajících 18 nesouviselo s prací PČR. Na telefonické oznámení ženy vyjížděla krátce před sedmou hodinou večerní hlídka rychnovských policistů do jednoho z domů ve městě. Podle oznámení se v nepřítomnosti majitelky měl v domě pohybovat někdo cizí. Přivolaná hlídka ale žádný pohyb cizí osoby na místě nezjistila.

por.Mgr. Alena Kacálková

 

 

vytisknout  e-mailem