Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Trutnovsku

Dvě osoby v pátrání dopadeny 

V průběhu čtvrtého pracovního dne tohoto týdne 5. 2. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o jedenácti nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu loupeže, nebezpečného vyhrožování, neoprávněného užívání cizí věci a poškozování cizí věci.

Trutnovští policisté ve čtvrtek 5. 2. 2009 zadokumentovali případ krádeže motorové nafty. Třiačtyřicetiletý muž z Trutnovska, který je zaměstnán u jedné z trutnovských firem na tuto odčerpal na jedné z čerpacích stanic motorovou naftu, kterou si měl ponechat pro svou potřebu. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na částku necelých 6 tisíc korun. Za trestný čin krádeže může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.

Královédvorští policisté včerejšího dne 5. 2. 2009 zadokumentovali případ krádeže vloupáním do osobního motorového vozidla. Dosud neznámý pachatel v polovině ledna letošního roku poškodil v areálu jednoho z královédvorských zdravotnických zařízení kryt zámku  a lak zaparkovaného vozidla Škoda Octávia. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na částku 5 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci a krádeže provedené vloupáním ve stádiu pokusu hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Vrchlabští policisté v noci ze čtvrtku na pátek 6. 2. 2009 zadokumentovali případ krádeže vloupáním do kanceláře jedné z vrchlabských firem na ulici Vápenická. Zloděj poškodil okno, ale do objektu se nedostal.  Zástupce poškozené firmy vyčíslil škodu na částku necelých 6 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci a krádeže provedené vloupáním ve stádiu pokusu hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Ve čtvrtek 5. 2. 2009 vypátrali díky výborné místní a osobní znalosti policisté Služby kriminální policie a vyšetřování na ulici Spojenecká devětadvacetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Po provedení nezbytných úkonů skončil muž omezený na osobní svobodě na základě příkazu k zadržení vydaného Okresním státním zástupcem v Jablonci nad Nisou v rukách kriminalistů z Jablonce nad Nisou.

Další osobu procházející registrem celostátně pohřešovaných osob vypátrali ve čtvrtek 5. 2. 2009 díky výborné místní a osobní znalosti královédvorští policisté na ulici Spojených národů. Sedmnáctiletou dívku, která utekla v loňském roce z výchovného ústavu si na místním policejní oddělení převzala vychovatelka sociálního zařízení.

V průběhu nadcházejícího víkendu trutnovští policisté očekávají díky výborným sněhovým podmínkám a krásnému slunečnému počasí zvýšený počet návštěvníků horských středisek. Díky zvýšenému počtu přijíždějících motorových vozidel dochází často ke komplikacím v dopravě. Již v dopoledních hodinách dochází k tomu, že jsou zcela zaplněna všechna parkovací místa v zimních střediscích. Žádáme proto řidiče, aby neparkovali na místech, kde je stání zakázáno. Svým nezodpovědným jednáním mohou řidiči ztížit příjezd vozidel záchranného sboru na místa, kde mají plnit své úkoly, ať se již jedná o záchranáře, hasiče či policisty. Žádáme proto návštěvníky Krkonoš, aby využívali služeb skibusů, které pravidelně jezdí z Trutnova přes Svobodu nad Úpou, Maršov do Pece pod Sněžkou. Dále jezdí Skibusy z Vrchlabí na Benecko, Strážné a dále do Špindlerova Mlýna.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali ve čtvrtek 5. 2. 2009 jednu dopravní nehodu, při které nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Policisté trutnovského regionu ve středu zadokumentovali 13 přestupků. Jednalo se o přestupky na úseku občanského soužití, přestupky majetkového charakteru, mezi které patří hlavně drobné krádeže. Nejvíce přestupků, které policisté museli řešit, byly přestupky v dopravě. Neukázněným řidičům muži zákona uložili blokové pokuty v řádu několika tisíc korun.

Na klid a veřejný pořádek dohlíželo ve čtvrtek 5. 2. 2009 v centrech našich měst a obcí 13 pěších policejních hlídek.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali ve středu 49 telefonátů, 21 z nich bylo využito a zbývajících 28 nesouviselo s prací PČR. 

nprap. Udo Ertner

 


vytisknout  e-mailem