Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Tutnovsku

Upozornění pro chodce 

V průběhu úterního dne 20. 1. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o dvanácti nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu podvodu, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, zanedbání povinné výživy, ublížení na zdraví a poškozování cizí věci.

Vrchlabští policisté v úterý 20. 1. 2009 zaevidovali krádež stavebních buněk. Dosud neznámý pachatel odcizil v průběhu posledního půlroku z volně přístupného pozemku ve Vrchlabí na ulici Poštovní čtyři poškozené stavební buňky. Majitel vyčíslil škodu na 80 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Trutnovští policisté šetří krádež vloupáním do jednoho z trutnovských restauračních zařízení. Dosud neznámý pachatel v průběhu posledního týdne násilím vnikl do restaurace na ulici V Alejce. Zloděj z objektu odcizil barevný televizor a propanbutanovou láhev. Majitel vyčíslil škodu na 5 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Úpičtí policisté v úterý večer 20. 1. 2009  zaevidovali případ řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, kterého se měl dopustit mladý muž z Úpicka. Policejní hlídka vykonávala na ulici Palackého dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Muži v uniformách zastavili předepsaným způsobem ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Volkswagen, při které vyzvali řidiče k předložení dokladů. Kontrolou policisté zjistili, že muž  za volantem není držitelem řidičského oprávnění. Mladík je podezřelý z provinění řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za který může  soud uložit trest odnětí svobody až na šest měsíců, peněžitý trest či zákaz činnosti.

V úterý dopoledne 21. ledna 2009  díky výborné místní a osobní znalosti policistů z Hostinného v obci Rudník vypátrali třiapadesátiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na výtečníka vydal Okresní soud v Náchodě příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Po provedení nezbytných úkonů byl muž omezený na osobní svobodě eskortován do vazební věznice, kde byl řádně předán pracovníkům vězeňské služby.

Policisté skupiny dopravních nehod zaprotokolovali v úterý 20 .1. 2009 čtyři dopravní nehody, při kterých utrpěly dvě osoby lehké zranění. Policie České republiky žádá všechny řidiče, aby jezdili opatrně. Vozovky jsou na většině míst trutnovského regionu namrzlé. Řidičům hrozí nebezpečí smyku. Každý by měl rovněž myslet na to, že se na vozovce pokryté sněhovou vrstvou nebo ledovkou několikanásobně prodlužuje brzdná dráha.

V úterý večer 20. 1. 2009 došlo v Trutnově na ulici Náchodská k dopravní nehodě, při které se střetlo osobní motorové vozidlo s chodcem. Pětatřicetiletý chodec měl vstoupit do vozovky, aniž by se přesvědčil, jestli se k němu neblíží  vozidlo. Řidič automobilu, který se k mladému muži přibližoval, vybočil ze směru své jízdy, snažil se udělat vše, aby ke střetu nedošlo. Přes všechnu snahu se řidiči nepodařilo srážce zabránit. Chodec byl s lehkým zraněním převezen vozidlem záchranné služby do trutnovské nemocnice. Požití alkoholu  u řidiče dechová zkouška vyloučila, chodec nadýchal 0,73 promile. Dopravní nehodu v současné době policisté trutnovské skupiny dopravních nehod intenzivně prošetřují. Policie České republiky žádá všechny účastníky silničního provozu, tedy i chodce, aby se chovali ukázněně a ohleduplně. Při přecházení vozovek používejte vyznačené přechody pro chodce.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci v úterý 20. 1. 2009 přijali 26 telefonátů,  13 z nich bylo využito a zbývajících 13 nesouviselo s prací  PČR. 
nprap. Udo Ertner 

vytisknout  e-mailem