Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté mezi dětmi

Jezdí na tábory 

     Konec letních prázdnin se pomalu blíží a děti si na táborech užívají poslední volné dny. Tábory na Benešovsku každoročně navštěvují i benešovští policisté. Svojí přítomností jim chtějí pobyt v přírodě obohatit a zpříjemnit.
 

     11. srpna byli pozváni na příměstský tábor do Sázavy, o dva dny později pak zavítali mezi táborníky, kteří prázdniny trávili na Nové Živohošti.
Policisté měli pro děti připravenou ukázku výzbroje a výstroje. Připomněli jim také, jak se bezpečně chovat v případě nálezu zbraní či munice. Pohovořili rovněž o trestní odpovědnosti dětí, o problematice prodeje alkoholických nápojů a cigaret mládeži a přidali i několik zajímavých případů.
     Některé z dětí si zkusily dýchnout do detekční trubičky, jiné se zase nechaly spoutat služebními pouty, vyzkoušely si služební čepice, klobouček a další zajímavé věci.
     Sázavské děti si rovněž zastřílely na laserové střelnici a policistka z místního obvodního oddělení je pak ještě vyzkoušela ze znalosti dopravních značek. Na Nové Živohošti se setkání s policisty kromě dětí také zúčastnila asi desítka místních chatařů a chatařek, kteří se zájmem sledovali jejich program.

     V závěru setkání pak policisté děti odměnili drobnými dárečky.
 

vytisknout  e-mailem