Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ostravské info - 19. 8. 2010

Ostrava - Vyhrožoval rozsekáním;Internetový podvod;Pozor na kapsáře v MHD!!! 

Vyhrožoval rozsekáním

Třiadvacetiletý muž z Ostravy Dubiny je podezřelý ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování.

Dne 18. 8. 2010 po šesté hodině ranní slovně napadl pětadvacetiletého muže. Stalo se tak v jedné z výrobních hal v Ostravě Hrabové. Podezřelý svého spolupracovníka pozdravil slovy „blbečku poslouchej mě“ a následně jej vulgárními výrazy urážel a vyhrožoval mu usmrcením, konkrétně rozsekáním. To vzbudilo v poškozeném důvodnou obavu o svůj život, ale také o život své těhotné přítelkyně, kterou podezřelý také vulgárně pomlouval.
Celý příběh se však započal již o rok dříve, kdy současné přítelkyni poškozeného začaly přicházet výhružné sms. Došlo také na osobní setkání, při kterých docházelo k výhružkám fyzickou likvidací. Nadále přicházely výhružné sms, a to i poškozenému. Jejich obsahem byly nejen urážky, popisy způsobu smrti, ale také nabídky ke rvačce. Ty však byly ignorovány. Tento teror ustal až poté, co bylo podezřelému oznámeno, že se celá záležitost předá Policii ČR. Necelý rok byl klid. Až po posledním útoku se poškozený rozhodl celou záležitost oznámit.
Policisté přijali oznámení poškozeného a zahájili úkony trestního řízení ve věci spáchání výše uvedeného trestného činu. Za něj pachateli, který si v současnosti odpykává podmíněný trest odnětí svobody, hrozí až roční trest nepodmíněný. 
 

Internetový podvod

Osmadvacetiletému muži z Klimkovic byla neznámým pachatelem způsobena škoda ve výši 10 600 korun.

Dne 30. 7. 2010 kolem 23.00 hodin si poškozený muž, prostřednictvím jednoho z internetových obchodů se stavebním materiálem, objednal 360 ks cihel včetně malty a dopravy. Výše zmíněnou částku muž uhradil 5. 8. 2010 na účet prodávajícího, avšak do dnešního dne se zboží nedočkal. Dalším šetřením bylo zjištěno, že všechny kontakty na onen „obchod“ jsou nefunkční. 
Trestní zákon ukládá za trestný čin podvodu až dvouletý trest odnětí svobody.

Policie ČR apeluje na všechny občany, aby zboží nakupovali pouze u prověřených a osvědčených prodejců. Nákup v internetových obchodech bývá ve většině případů výhodnější, než nákup v „kamenných“ obchodech. Skýtá však mnoho úskalí, které je třeba brát v úvahu. V internetových obchodech nikdy neplaťte před převzetím zboží.


Pozor na kapsáře v MHD!!!


Aktivita kapesních zlodějů se o prázdninách nijak nesnižuje. Myslete na to!

Není žádným tajemstvím, mnoho kapesních zlodějů směřuje svou činnost do prostředků městské hromadné dopravy. O této neustále opakované pravdě se v minulých dnech na vlastní kůži přesvědčili tři cestující.

První případ se stal v autobuse linky č. 50. Mezi zastávkami Důl Odra a Sad Boženy Němcové odcizil neznámý pachatel z kabelky šestašedesátileté ženy peněženku, osobní doklady a platební kartu. Škoda činí 3 100 korun.

Krádež č. 2. Tramvajová linka č. 4 mezi zastávkami Třebovická a Důl Jindřich. Z příruční tašky připevněné na kočárku odcizil neznámý pachatel koženou peněženku. Třiatřicetiletá žena z Poruby tak přišla o finanční hotovost, osobní doklady a platební kartu. Celková škoda v tomto případě činí 2 600 korun.

Případ třetí se odehrál v autobuse linky č. 48 mezi zastávkami Hrabová Sever a Hrabůvka Poliklinika. Neznámý pachatel odcizil z kabelky čtyřiačtyřicetielté ženy platební kartu, osobní doklady a finanční hotovost.

Jedinou možnou obranou proti tomuto protiprávnímu chování je prevence. Mějte proto své věci v každé situaci pod neustálou kontrolou. Všímejte si svého okolí a nebuďte lhostejní a důvěřiví.

 


 

vytisknout  e-mailem