Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ostravský infoservis - 21. 8. 2010

Ostrava - Tři loupeže ve dvou dnech;Vykradla nejen deset aut 

Tři loupeže ve dvou dnech

Tři velmi závažné trestné činy, trestné činy loupeže, byly ve dvou uplynulých dnech spáchány v centru Ostravy.

K prvnímu došlo 19. 8.2010 v devět hodin večer poblíž Domu kultury města Ostravy na ulici 28. října. Dva neznámí pachatelé požádali o cigaretu dvaatřicetiletého muže. Muž ani nestačil odpovědět. Ihned totiž inkasoval rány pěstí, po kterých upadl na záda. Při tom upustil brašnu, ve které měl služební notebook, mobilní telefon a osobní doklady. Jeden z pachatelů brašnu odcizil, druhý uštědřil poškozenému ještě jednu ránu pěstí do tváře a se slovy „drž hubu“ oba odešli směrem k parku Milady Horákové. Celková škoda činí 34 000 korun.
Druhá loupež se odehrála o dvě hodiny později na ulici Nádražní. Na travnaté ploše před jednou z restaurací přistoupili dva neznámí pachatelé k čtyřiapadesátiletému muži. Jeden z nich muže zezadu chytil do tzv. kravaty. Škrtil jej a znemožnil mu volný pohyb. Druhý útočník se muži snažil vytrhnout pánskou koženou tašku, kterou měl zavěšenou na popruhu přes krk. Poškozený muž však tašku odmítal pustit. Pachateli se však podařilo tašku otevřít a odcizit z ní koženou peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a osobními doklady. Poté pachatelé s muže smýkli a narazili je na zeď. Důsledkem bylo zranění poškozeného v obličeji. Neznámí útočníci si tímto protiprávním jednáním přišli na 3 500 korun.
V jedné z ubytoven v Přívoze se odehrála třetí loupež. Stalo se tak 20. 8. 2010 kolem deváté večerní. Tři neznámí muži snědé pleti zaklepali na dveře pokoje dvaašedesátiletého muže. Pod záminkou, že jsou vrátní, donutili muže otevřít. Poté jej natlačili dovnitř pokoje, kde došlo k fyzickému napadení. Tři násilníci poté odcizili láhev okurek, cigarety a klíče. Při odchodu navíc poškozenému vyhrožovali podřezáním v případě, že věc ohlásí policistům. Mimo škody za 1 000 korun způsobili poškozenému bolestivý úraz pravého předloktí.

Pachatelům těchto loupeží hrozí až deset let odnětí svobody. Žádáme všechny občany, kteří by mohli k těmto případům podat jakékoliv informace, aby ta učinili na kterémkoliv oddělení Policie ČR či na bezplatné lince 158. Za případné informace děkujeme.

Vykradla nejen deset aut

Ostravští policisté přímo při činu zadrželi dvaadvacetiletou ženu z Hrabůvky, pachatelku sériové majetkové trestné činnosti.

Policisté z Obvodního oddělení Ostrava Střed zadrželi dne 19. 8. kolem půl třetí ráno ženu, která se v tu dobu vloupala do osobního vozidla Audi A4, které parkovalo na ulici Zahradní v Moravské Ostravě. Z vozidla odcizila nejrůznější zboží v hodnotě 6 700 korun. Policisté poté ženu převezli na oddělení a posléze umístili do policejní cely.
Následným šetřením bylo zjištěno, že tento skutek nebyl zdaleka jediným kouskem v repertoáru této mladé dámy. Policisté zjistili, že žena s v době od 20. 3. 2010 vloupala do deseti vozidel. Činila se hlavně v Zábřehu, ale za svým protiprávním jednáním jezdila také do Poruby a do centra města. Z vozidel kradla hlavně autorádia. Mimo ně však nepohrdla v podstatě ničím, co ve vozidlech našla. Od fotoaparátu, přes notebook až po osobní doklady zapomětlivých řidičů.
Mimo krádeží z vozidel také zavítala do jedné prodejny se sportovním zbožím a jednoho sklepního boxu. Z obchodu ani ze sklepa nic neodcizila, neboť ji v prvním případě překvapil alarm a v druhém si nedokázala poradit s kvalitně zabezpečenými dveřmi.  
Mladá zlodějka svým jednáním způsobila patnácti poškozeným škodu v celkové výši přesahující 81 000 korun. Kriminalisté již podali státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby. Ženě, která je podezřelá ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci, hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

vytisknout  e-mailem