Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Udeřil ji židlí i mačetou

Bruntál - pod vlivem alkoholu a po hádce napadl bývalou manželku 

Dceru neposílali do školy
V těchto dnech zahájil policejní komisař SKPV Krnov trestní stíhání 40leté ženy a jejího 53letého manžela pro trestný čin ohrožování výchovy dítěte. Toho se měli dopustit tím, že v době od září 2009 do června 2010 neměli posílat řádně do školy v Horním Benešově svou nezletilou dceru. Zameškala 363 vyučovacích hodin a z toho 290 omluvených a 73 neomluvených. Rodiče navíc na přípravu dcery nijak nedohlíží a to se má odrážet v jejím nedostatečném prospěchu.  
 
Spal na lavičce a přišel o batoh
V pondělí 23.8.2010 oznámil 20letý muž krnovským policistům krádež batohu. Ten mu měl vzít dosud neznámý pachatel dne 19.8.2010 v Krnově na Husově náměstí, když spal na lavičce. Batoh měl položený vedle sebe a v něm byla peněženka s finanční hotovostí 800 Kč, doklady a platební kartou s přiloženým PINem.
 
Udeřil jí židlí do hlavy a vzal na ní i mačetu
Z přečinu těžkého ublížení na zdraví byl včera 23.8.2010 policejním komisařem SKPV obviněn 57letý muž. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že v nočních hodinách ze soboty 21. na neděli 22.8.2010 na ubytovně v Bruntále po předchozí vzájemné slovní rozepři a pod vlivem alkoholu, měl fyzicky napadnout o rok mladší bývalou manželku. V době útoku poškozená ležela na posteli a obviněný jí měl udeřit několikrát dřevěnou židlí do hlavy, rukou a nohou. Následně měl vzít do ruky mačetu a ženu plochou částí čepele udeřil opět několikrát do končetin. Způsobil jí tržnou ránu na hlavě, řezné poranění na levém předloktí a levé noze. Zranění jí byla ošetřena v nemocnici. Policisté muže po tomto násilném činu zajistili a na místě mu naměřili 5,5 promile alkoholu. Vzhledem k silné podnapilosti byl převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění a následující den mu policejní komisař sdělil obvinění. Trestní stíhání je vedeno na svobodě a muži hrozí trest odnětí svobody až do výše dvou let.
 
Okradený houbař
O rčení, že „Auto není trezor“ se přesvědčil další majitel vozidla, který šel na hřiby a mezitím mu pachatel vnikl do felície a odcizil odložený batoh.
Včera v dopoledních hodinách na cestě mezi Břidličnou a Bruntálem zaparkoval 30letý muž vozidlo Felície a šel do lesa na hřiby. Když se vrátil zpět, tak zjistil, že mu dosud neznámý pachatel vnikl do auta a ze zadního sedadla odcizil sportovní batoh. V něm byla peněženka s platebními kartami a doklady. Způsobená škoda činí 1 900 Kč. 
                                                                                   
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem