Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zadržení pachatelů loupeže

Letos již dvakrát zaútočili s pistolí v ruce lupiči na čerpacích stanicích na Frýdecko-Místecku. Ve Sviadnově dostal pachatel od obsluhy na uvítanou mokrým hadrem přes obličej. Utekl, ale za několik minut už seděl v policejním autě. V Ostravici sice pachatel vytouženou tržbu získal, i jeho však po pár minutách zadržela policejní hlídka. Oba muži jsou obviněni z loupeže a hrozí jim až 10 let vězení. 

Foto:PČR  F-M

         K první loupeži došlo ve středu 6. ledna. Když vyšla 58letá čerpadlářka z kanceláře, uviděla ve dveřích stát muže, který měl zakrytý obličej a něco nesrozumitelného mumlal. Pak si však všimla, že na ni míří pistolí. Lekla se ho tak, že popadla smeták s hadrem a několikrát ho s ním udeřila přes hlavu. Když viděla, že se snaží natáhnout kohoutek pistole, začala ho bít smetákem po rukou. Muž nakonec utekl, ale za chvíli ho kousek od čerpací stanice zadrželi přivolaní policisté. Při prohlídce u něj našli topůrko sekyry, pouta, roubík, nůž, sáček s pepřem, toluen a zápalky. Později se jim 50letý muž z Frýdku-Místku přiznal, že plánoval ještě jednu loupež. Chtěl přepadnout taxikáře, nasadit mu pouta a roubík a pohodit ho v lese. S autem pak plánoval chvíli jezdit a přepadnout další čerpací stanice. Nakonec se chystal ukradené auto polít toluenem a zapálit. Vyšetřoval mu sdělil obvinění pro zvlášť závažný zločin loupeže a soudce jej vzal do vazby. Hrozí mu až 10 let vězení.
         Dva dny na to, v pátek 8. ledna, v obci Ostravice zaútočil na obsluhu čerpací stanice 25letý muž ze Starých Hamrů. S kuklou na obličeji a s pistolí v ruce přinutil obsluhujícího 37letého muže k vydání tržby. Z uloupených 40 tisíc korun se ale těšil jen několik minut. Vzápětí ho zadržela policejní hlídka z Frýdlantu nad Ostravicí. Po obvinění byl předán soudci Okresního soudu ve Frýdku-Místku, který ho poslal do vazby. Rovněž i jemu hrozí za loupež 10 let vězení.

Ivan Žurovec

Odkazy do noveho okna

Loupež 1

Loupež 1 

Detailní náhled

Loupež 2

Loupež 2 

Detailní náhled

toluen, pouta

toluen, pouta 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem