Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Část peněz prohrál v automatech

ÚO Bruntál - peníze patřící otci neoprávněně vybral a utratil 

Nechal si vyplatit peníze neoprávněně
Z přečinu podvodu byl v těchto dnech policejním komisařem SKPV obviněn 36letý muž. Ten měl v období od 18. do 22.10.2010 v Horním Městě využít shody jména, příjmení a bydliště se svým otcem a bez jeho vědomí a souhlasu převzal výzvu poštovní doručovatelky k vyzvednutí finanční částky ve výši 175 tisíc Kč. Peníze měly být vyplaceny jeho otci. S obdrženou výzvou se dostavil na nejbližší pobočku pošty, kde si domluvil termín vyplacení. Dne 22.10.2010 finance převzal a použil pro svou potřebu, část prohrál i v automatech.
 
Rozbil dvoje dveře
Ve Svobodných Heřmanicích v době od 7. do 8.3.2011 dosud neznámý pachatel rozbil výplň dveří do areálu místní firmy. Vnikl dovnitř a zde poškodil ještě další dveře do jedné z kanceláří. Nic neodcizil, ale i tak svým jednáním způsobil škodu ve výši 1 500 Kč.
 
Z bytu zmizela pračka, peníze, osušky, mobil a jiné věci
V úterý 8.3.2011 oznámil 44letý muž bruntálským policistům, že mu v průběhu dne 1.3.2011 někdo odcizil různé věci z bytu na ulici Pěší. Pachatel odnesl nejen pračku, mikrovlnnou troubu, osušky, mobilní telefon, peněženku s finanční hotovostí 2 tisíce, sadu nerez hrnců, varnou konvici a další různé věci v celkové hodnotě kolem 16 tisíc Kč.
 
Vloupali se do stánku rychlého občerstvení
Bruntálští policisté zjistili skupinku pachatelů, kteří se měli vloupat v době od 28. do 29.9.2010 do stánku rychlého občerstvení v Bruntále na ulici E. Beneše. Jedná se o dva nezletilce a dva mladistvé ve věku 17 let. Proti nezletilcům se případ vzhledem k věku odložil, ale policisté vyrozuměli příslušné oddělení sociální péče o děti a mládež. U mladistvých pachatelů je vedeno zkrácené přípravné řízení a bylo jim sděleno podezření z provinění krádeže. Toho se měli dopustit tím, že vnikli do stánku a odcizili kovové mince, různé alkoholické i nealkoholické nápoje, sladkosti a další věci v hodnotě přes 6 tisíc Kč.
 
Poškodil čelní sklo fiatu
V těchto dnech překvalifikovali bruntálští policisté přestupek proti majetku na přečin poškození cizí věci. Toho se měl dopustit neznámý pachatel dne 14.2.2011 na parkovišti na ulici E. Beneše v Bruntále, kde poškodil čelní sklo vozidla Fiat. Způsobil na něm vryp a tři praskliny dlouhé 20 cm. Vyčíslená škoda činí 16 351 Kč.
 
Narazil do rozvaděče
V 11,00 hodin dne 8.3.2011 v Bruntále na ulici J. Wericha jel 56letý muž s nákladním vozidlem Škoda 706 a na namrzlé vozovce při vyjíždění ze silnice na přilehlý pozemek dostal smyk. Nezvládl ho a narazil do betonového sloupku elektrorozvaděče a plynoměru. Ke zranění nedošlo. Způsobená škoda činí 10 tisíc majiteli pozemku, 30 tisíc energetickým závodům. Na plynoměru škoda nevznikla a k úniku plynu nedošlo. Požití alkoholu u řidiče bylo vyloučeno dechovou zkouškou.
 
Našel klíče od vozidla, které pak vykradl
Zřejmě nálezem klíčů od vozidla Nissan, které vypadly majiteli z kapsy, mohla začít krádež věcí z tohoto auta. Dne 4.3.2011 zaparkoval 18letý mladík vozidlo na parkovišti na ulici Krnovská v Bruntále a odešel do objektu blízké školy. Zde zřejmě ztratil klíče od auta, které nelezl dosud neznámý pachatel. Ten si pak auto odemkl a z něj odcizil MP3 přehrávač, příruční LCD monitor a otevřenou krabičku cigaret. Způsobená škoda činí přes 4 500 Kč.
                                                                                  
 komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr♦mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem