Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kontrola rybářů na Slezské Hartě

Bruntál - víkend ve znamení krádeží, nalezená houbařka a další 

Víkend ve znamení krádeží vloupáním
         Během nočních hodin 27.8.2011 v obci Václavov vnikl do místního pohostinství neznámý pachatel. Po rozbití skleněné výplně okna se dostal do objektu a odnesl si odtud pět krabiček cigaret v hodnotě okolo 400 Kč. Majiteli však způsobil škodu poškozením zařízení a to za celkem 3 500 Kč.
           Ve Staré Vsi dne 27.8.2011 ( přibližně hodinu po půlnoci) po rozbití skleněného okna prodejny čerpací stanice neznámý pachatel vytvořil otvor okolo 20cm, kterým následně z regálu vytáhl a odcizil dosud neurčené množství krabiček cigaret. Škoda odcizením se předběžně odhaduje na 3 500 Kč. Poškozením okna vznikla škoda ve výši okolo 8 tisíc Kč. 
        V neděli 28.8.2011 v dopoledních hodinách vnikl neznámý pachatel po odstranění laťkových dveří do kůlny, která je součástí rodinného domu v obci Stará Ves. Z kůlny si následně odnesl sekačku na trávu v hodnotě okolo 7 tisíc Kč.
          Neznámý pachatel v době od 13.8.2011 do 27.8.2011 v Krnově na Na Ostrově vnikl do kůlny u jedné z chatek v zahrádkářské kolonii. Vypáčil kovovou petlici a odnesl si   motorový křovinořez, motorovou elektrocentrálu a z plastového kanystru, který ponechal na místě, přelil a odcizil 18 litrů benzinu. Celková škoda odcizením se pohybuje okolo 14 tisíc Kč. 
Další případ opět šetří policisté z Krnova. Zde v době od 25.8.2011 do 27.8.2011 neznámý pachatel v Krnově naulici Na Nivě vnikl přes zahradu ke garáži za rodinnými domy. Zde odstranil visací zámek na vratech a odcizil odtud motorový křovinořez v hodnotě okolo 15 tisíc Kč, přímočarou pilu a úhlovou brusku. Dále si odnesl i příklepovou vrtačku. Výše škody odcizením nářadí se pohybuje okolo 18 tisíc Kč. 
 
V době od 24.8.2011 do 26.8.2011 v obci Osoblaha překonal neznámý pachatel oplocení areálu sběrných surovin a z jedné hromady vykoupeného železného odpadu odcizil část a to přibližně o hmotnosti 350 kg. Zde vznikla škoda odcizením ve výši 1 400 Kč.
 
Poškodil vozidla
Rýmařovští policisté šetří případ poškození tří osobních motorových vozidel. V obci Stará Ves v noci z 27.8.2011 na 28.8.2011 dosud neznámý pachatel přelezl oplocení u domu a dostal se na soukromý pozemek, kde byla zaparkována vozidla. Zde poškodil pravý horní rám nad středovým sloupkem na vozidle Citroen Xara Picaso a majiteli tak způsobil škodu ve výši 8 tisíc Kč. Dále poškodil levý horní rámu nad zadními dveřmi a přední kapotu na vozidle Peugeot 807. Zde vznikla škoda okolo 15 tisíc Kč. Nenechal bez povšimnutí ani třetí zaparkované vozidlo Peugeot 1007. Zde poškodil pravý horní rám nad předními dveřmi za 8 tisíc Kč.
 
  
Dvě nehody s ujetím řidičů
      V době od 19.8.2011 do 20.8.2011 došlo na místní komunikaci v obci Nové Heřminovy k dopravní nehodě. Dosud neznámý řidič s neustanoveným vozidlem při jízdě narazil a poškodil oplocení u domu. Škoda poškozením byla odhadnuta na více jak 5 tisíc Kč. Neznámý řidič z místa odjel a nehodu neoznámil. 
      Dne 27.8.2011 v odpoledních hodinách projížděl neznámý řidič obcí Ludvíkov. Při jízdě zachytil o telefonní kabel, který vedl přes komunikaci od dřevěného sloupu k domu. Došlo následně k vytržení kabelu. Při ohledání místa dopravní nehody nebyl telefonní kabel nalezen. Nezjištěný řidič s nezjištěným vozidlem z místa dopravní nehody ujel a věc neohlásil. Na kabelu a skříni vznikla škoda ve výši okolo 30 tisíc Kč a poškozením domu vznikla rovněž škoda ve výši okolo 30 tisíc Kč. 
 
Zaměřeno na rybáře
Dne 26.8.2011 od 21.00 hodin do ranních hodin 27.8.2011 se konalo bezpečnostní opatření v okolí vodního díla Slezská Harta. 
Cílem akce bylo eliminovat zjištěné negativní jevy související s výkonem rybářství a výkonem rybářského práva, dále kontrola dodržování předpisů o ochraně životního prostředí, o ochraně vodních toků, problematika nelegálních skládek odpadu, problematika pytláctví, pátrání po osobách a věcech, dodržování veřejného pořádku a nočního klidu a bezpečnost silničního provozu.
V rámci opatření bylo kontrolováno celkem 64 osob- rybářů. Ve 13 případech byly odejmuty povolení k lovu za porušení § 12 odst. 2 vyhl. 197/2004 Sb.- ( tzv. za lov ryb mimo určenou dobu lovu). V rámci dodržování bezpečnosti silničního provozu nebylo zjištěno žádného porušení.
Akce se zúčastnili policisté ÚO Bruntál včetně psovoda a členové rybářské stráže.
Takto zaměřená bezpečnostní opatření se budou opakovaně plánovat a provádět i nadále. 
 
Houbařka byla nalezena, přespala u příbuzné 
Rozsáhlá noční pátrací akce skončila úspěšně.
Dne 28.8.2011 ve večerních hodinách oznámil muž, že pohřešuje svoji 47letou sestru. Žena se v odpoledních hodinách vypravila do lesa na houby v okolí Václavova a to směrem do části zvané Avalance. 
Do pátrání byli zapojeni policisté ÚO Bruntál. Byly provedeny prověrky ve zdravotnických zařízeních, v restauracích, na nádraží a na autobusových zastávkách. Vše z negativním výsledkem. Samotné pátrání ztěžoval policistům nepřehledný a nepřístupný terén, který znemožňoval nasazení policejního vrtulníku v noci. V ranních hodinách byla přizvána do pátrání i SPJ KŘP Ostrava. V souvislosti s nalezením ženy došlo k odvolání pořádkové jednotky.    
Dne 29.8.2011 byla v 07:40 hodin pohřešovaná žena hlídkou OOP Bruntál vypátrána v Bruntále v bytě své příbuzné, kde přespala. Policistům následně uvedla, že procházela lesem směrem do Rudné pod Pradědem a vzhledem k tomu, že se stmívalo, bála se již vrátit zpět lesem domů. Vydala se proto po silnici do Bruntálu k příbuzným    
V některých případech sami pohřešovaní mohou včas zabránit rozsáhlým a zdlouhavým pátracím akcím, které stojí policisty nasazení velkých sil a služebních prostředků, které by v danou chvíli bylo možné využít při plnění jiných závažných případů a služebních úkolů.  
Při samotném hledání blízké osoby se příbuzní dostávají do vypjaté psychické situace.   
Mnohdy by stačilo, kdyby pohřešovaná osoba, pokud jí to situace umožňuje, včas informovala své příbuzné, kde se nachází, popř. že musela změnit plány cesty, místo pobytu a že je v pořádku a není ohrožena.
 
                                                                       komisař por. Ing. Křištofová Ivana

za 27.8.2011 - 28.8.2011

vytisknout  e-mailem