Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Násilí na zimním stadionu

Novojičínsko - Sobotní hokejové utkání týmu HC Nový Jičín a HC Havířov bylo ve znamení diváckého násilí. 

Výtržnosti diváků dosáhly takové úrovně, že před 18 hodinou již pořadatelská služba nebyl schopna vzniklou situaci vyvolanou havířovskými fanoušky zvládnout - a proto přivolala na pomoc policii.

Situace na stadionu byla vyhrocená a rozvášnění fanoušci komplikovali již tak vyhrocenou situaci přivolaným policistům. Situaci se policii podařilo uklidnit před jednadvacátou hodinou.

Na místě zadrželi policisté 3 agresivní osoby, které umístili v policejních celách, s podezřením ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě, a výtržnictví. Další 2 osoby byly předvedeny s podezřením ze spáchání přestupků proti veřejnému pořádku.
Policisté nadále vyhodnocují okolnosti protiprávního jednání. V následujících dnech se uskuteční jednání mezi policií a vedením pořadatelského klubu.  

 

Bratranci kradli

Dva třicetiletí muži z Novojičínska, se vloupávali do chat v chatových oblastech na území Nového Jičína, Kopřivnice a Fulneku. V pátek 21. 10. byli zadrženi na Jesenicku, při další trestné činnosti. V průběhu letních měsíců, až do těchto dnů se vloupávali za použití násilí do chat, z kterých brali vše, co se jim líbilo. Část věcí použili pro svou potřebu, něco prodali a něco poztráceli v lesích, kde přespávali. Způsobená škoda dosahuje v řádu několik desítek tisíc korun.
Policisté prověřují jejich jednání s podezřením ze spáchání přečinů poškození cizí věci, krádež a porušování domovní svobody.

 


Tisková zpráva ze dne 24. října 2011.

 

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem