Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté zjistili pachatelé tří krádeží

ÚO Bruntál - zajistili i část odcizených věcí, nehody na namrzlé silnici..... 

Policisté objasnili tři případy různých krádeží , zajistili i většinu odcizených věcí
Policisté objasnili několik případů vloupání, zajistili i část z odcizených věcí, které následně vrátili majitelům.
Z klubovny táboru odcizil nářadí a tmely
V úterý 6.12.2011 albrechtičtí policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 18letému mladíkovi. Svého protiprávního jednání se měl dopustit tím, že od 18. do 19.10.2011 v Dívčím Hradě za užití svěřeného klíče si měl odemknout budovu klubovny a odcizit stolní okružní pilu, různé vrtačky, řezačku na dlažbu a 64 ks různých tmelů v hodnotě přes 13 tisíc Kč. Odcizené věci podezřelý prodal a peníze užil pro svou potřebu. Šetřením policisté však věci nalezli, zajistili a vrátili poškozenému.
Do chaty vnikl recidivista
Policisté šetřením během pár dnů zjistili pachatele, který vnikl do chaty v obci Václavov. 37letý muž, který má již za sebou trestní minulost, se po předložených důkazech policistům doznal k trestné činnosti a vydal jim i odcizené věci. Včera 6.12.2011 jsme mu sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Těch se měl dopustit tím, že v době od 20.11. do 3.12.2011 měl vypáčit dveře do chaty a vniknout dovnitř. Objekt prohledat a odcizit notebook s dalším příslušenstvím, který byl uložen v brašně, svítilnu a slivovici. Majitelům způsobil škodu kolem 3 tisíc Kč.
Policisté již ví, kdo odcizil lešení a železné profily
O víkendu nám byla nahlášena krádež lešení, železných profilů a železného odpadu. Krnovští policisté spolu s kriminalisty tento případ objasnili a v úterý 6.12.2011 sdělili 20letému muži podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Ten měl v době od 15.11. do 2.12.2011 vniknout na oplocenou zahradu u domu v Krnově na ulici Ježnická. Odcizit 30 lešenářských trubek o váze 200 kg, 4 profily o váze 120 kg a 360 kg různého železného odpadu. Odcizené věci měl postupně odvést na přichystaném dvoukolovém vozíku, odevzdat do sběrny a obdržené peníze použít pro svou potřebu. Část věcí policisté zajistili a budou vráceny majiteli.
 
Nehody na namrzlé vozovce
nehoda bmw web.JPG
Dvě nehody, které včera dopravní policisté šetřili, byly na namrzlé vozovce. Řidiči skončili ve stromech.
            Ve 14,50 hodin mezi obcemi Podlesí a Rudná pod Pradědem jel 42letý muž s vozidlem BMW a nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám. V pravotočivé zatáčce dostal na zledovatělé silnici smyk a přejel do protisměru. Následně sjel za krajnici do přilehlého lesa, kde narazil rohem automobilu do stromu. Způsobená škoda činí 125 tisíc.
 
 
 
           
nehoda mitsubi web.JPG
Ve 22,30 hodin mezi obcí Kněžpole a Huzová došlo k nehodě 38leté řidičky, která jela s vozidlem Mitsubishi. Žena na sněhem pokryté komunikaci najela s mitsubishi na zmrazek a dostala smyk. Sjela za pravý okraj vozovky a narazila přední částí auta do stromu. Škoda činí 150 tisíc.
Při obou nehodách naštěstí nebyl nikdo zraněn. Dechové zkoušky u řidičů byly s negativním výsledkem. Na obou vozidlech byly nasazeny zimní pneumatiky.
 
Pachatel zřejmě věděl, kde jsou peníze
Odcizení finanční hotovosti z baru v Bruntále oznámila policistům poškozená včera 6.12.2011. Prozatím neznámý pachatel vnikl během nočních či ranních hodin v úterý 6.12.2011, bez známek násilí, oknem do baru na ulici U Rybníka. Zřejmě věděl, kde jsou uloženy peníze, protože je nalezl uschované v mikrovlnné troubě. Z číšnického fleku a přenosné kasy odcizil celkem 6 900 Kč. Flek i kasu následně vložit zpět na místo a odešel.
 
Narazila nejen do patníku, ale také do oplocení a branky
Havárie vozidla Citroen, která se stala v úterý 6.12.2011 v 17,20 hodin v Holčovicích-Hejnově si vyžádala dvě lehká zranění. 24letá řidička nezvládla řízení citroenu a sjela s vozidlem mimo silnici do příkopu. Zde narazila do směrového patníku, do nájezdu k domu, oplocení domu a betonového základu branky. Při havárii došlo k lehkému zranění nejen samotné řidičky, ale také její 20leté spolujedoucí. Způsobená škoda činí 46 tisíc Kč.
 
Spor ohledně příjezdové cesty vyvrcholil napadením
Policejní komisař SKPV zahájil v těchto dnech trestní stíhání 56letého muže pro přečin ublížení na zdraví. Toho se měl dopustit tím, že dne 1.7.2011 ve Vidlích měl v podnapilém stavu po předchozím slovním konfliktu, který vznikl kvůli letitému sporu ohledně příjezdové cesty k rodinnému domu, měl fyzicky napadnout na společné chodbě domu 69letého souseda. Měl ho uchopit za oděv a natlačit na vstupní dveře, kdy mu způsobil tržnou ránu na hlavě. Následně měl obviněný odžduchnout 65letou manželku poškozeného, která přišla incident ukončit. Měl jí shodit ze schodů na betonový obrubník a následně na ní spadl. Způsobil jí zlomeninu vřetenní kosti, zhmoždění lopatky a hrudníku.
 
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková Pavla
7.12.2011
 
 

vytisknout  e-mailem