Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Potyčka dvou mužů skončila smrtí -dodatek

Msk - závažný zločin násilného charakteru vyšetřují Moravskoslezští kriminalisté 

V úterý 18. října nad ránem přijali policisté obvodního oddělení policie v Orlové oznámení o potyčce dvou mužů v místní restauraci. Po dojezdu hlídky jeden z nich nejevil známky života. Na místo byli přivoláni kriminalisté krajského ředitelství. Jednapadesátiletého útočníka kriminalisté zadrželi s podezřením ze spáchání zvlášť závažného zločinu násilného charakteru.

Při prověřování policisté zjistili, že muži se do vzájemné potyčky, která skončila smrtí mladšího z nich, dostali po společné konzumaci alkoholických nápojů. Na základě vyhodnocení zjištěných informací policisté muže ještě téhož dne obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Spisový materiál předali Krajskému státnímu zastupitelství s podnětem na podání návrhu o vzetí obviněného do vazby.

Za výše uvedený zločin (§ 145 odst. 1 a 3) hrozí pachateli trest odnětí svobody v rozmezí od osmi do šestnácti let.

 

 


-------------------------------------------------------------------------------- Původní zpráva ---------------------------------------------------------------------------------

V noci 18, října přijali policisté obvodního oddělení policie v Orlové oznámení o potyčce dvou mužů v místní restauraci. Po dojezdu hlídky jeden z nich nejevil známky života. Na místo byli přivoláni kriminalisté krajského ředitelství. Jednapadesátiletého útočníka kriminalisté zadrželi. Je podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu násilného charakteru.

Vzhledem k tomu, že prověřování je teprve v počátečním stádiu, navíc policisté čekají na výsledky soudní pitvy, další bližší informace podáme později.

 

por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
18.10.2011
 

vytisknout  e-mailem