Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Výpadek elektrické energie

Novojičínsko - Ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. 

Příborští policisté prošetřují okolnosti  přečinu ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. Z přečinu je podezřelý pětatřicetiletý muž, který v úterý 8. listopadu v odpoledních hodinách, jako řidič nákladního vozidla Man, provedl na staveništi v obci Sedlnice, vykládku asfaltové směsi. Při provádění stavebních prací na nově vzniklé silnice vedoucí z obce Mošnov do obce Sedlnice zavadil korbou nákladního vozidla o dva vodiče elektrického proudu. Jednalo se o vodiče napnuté mezi sloupy.  Následně došlo k jejich přetržení a výpadku elektrické energie v celé obci Nová Horka a části obce Sedlnice. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Dodávka elektrického proudu byla téhož dne obnovena. Poškozením vodičů elektrického  proudu  došlo k předběžné škodě ve výši 25 tisíc korun.
 
 
Stalo se …
 
 
Vypůjčenou kameru a notebook nevrátil

Škodu přes šestnáct tisíc korun měl  způsobit 44letý muž z Ostravy. Podezřelý si měl na počátku března letošního roku v jedné obci u Nového Jičína zapůjčit nejdříve videokameru JVC EVERIO a následně si půjčil i notebook ACER Aspire. Zapůjčené věci měl dvou ženám vrátit do deseti dnů. Do současné doby tak neučinil.  Podezřelý muž si tak přisvojil cizí věc, která mu byla svěřena.
 
 
Láhev s alkoholem jej vyjde draho

Láhev alkoholu v hodnotě přes sto dvacet korun měl v úterý 8. listopadu v dopoledních hodinách  odcizit v jedné z příborských prodejen osmadvacetiletý muž ze Studénky. Podezřelý muž si půl litrovou láhev alkoholu uschoval pod oděv a následně prošel pokladnou bez zaplacení. Zde byl však zadržen pracovníky prodejny. Svého jednání se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen  za přečin  krádeže.
 

Tiskový  servis ze dne 10. listopadu  2011.

 

nprap. Zbyněk Tomšík


Preventivně  informační skupina Nový Jičín
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

vytisknout  e-mailem