Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žena přišla nejen o dům

ÚO Bruntál - ale i o velkou část peněz a jiné zprávy z okresu 

Cigarety prodal, ale tržbu neodvedl
Z přečinu zpronevěry byl v těchto dnech policejním komisařem SKPV obviněn 37letý muž. Protiprávního jednání se měl dopustit tím, že v průběhu dvou měsíců letošního roku ve Městě Albrechticích měl zpronevěřit přes 66 tisíc Kč. Tato finanční hotovost byla tržbou za cigarety, kterou měl obviněný odvádět, dle uzavřené smlouvy z roku 2009, společnosti zajišťující prodej tabákových výrobků. V předchozím období vždy tržby odváděl ve sjednaných termínech, ale od února do dubna se tak nestalo. Zaměstnanci poškozené společnosti měl obviněný sdělit, že zboží sice prodal, ale peníze již nemá. Měl je použít pro svou potřebu.
 
Podvedená žena přišla o rodinný dům
Příslibem značného výdělku finančních prostředků podvedli tři muži ve věku od 36 do 54 let důvěřivou 67letou ženu, která díky jejich slibům přišla o rodinný dům v Krnově. Nyní musí poškozená přebývat v neobývatelném domě v jedné z obcí poblíž Krnova. Na celé podvodné jednání povedené trojice přišli kriminalisté vlastním šetřením.
Ve středu 11.5.2011 zahájil policejní komisař z hospodářské kriminálky trestní stíhání výše uvedené trojice mužů pro zločin podvodu. Je jim kladeno za vinu, že společně měli po dobu dvou měsíců loňského roku působit na poškozenou ženu tím, že jí slibovali možnost značného výdělku finančních prostředků. Měli ji přimět k prodeji jejího rodinného domu v Krnově za částku 800 tisíc Kč. Na základě smlouvy o půjčce od ženy získali z utržené částky 680 tisíc, které měli použít na jejich společné podnikání v pohostinství. Ze zapůjčených peněz na jejich podnikání mělo jít pouze 100 tisíc Kč, zbytek financí použili obvinění pro svou potřebu. Mužům hrozí trest odnětí svobody až do výše osmi let.
Vzhledem k probíhajícímu šetření nebudeme prozatím k případu uvádět žádné další informace a okolnosti.
 
Odcizené ohradníky i s lanky
Mezi obcemi Stránské a Kněžpole odcizil dosud neznámý pachatel dne 9.5.2011 z louky vedle silnice 300 ks plastových ohradníků včetně lanka v délce 2,5 kilometru. Způsobená škoda činí 18 tisíc Kč.
 
Ze stodoly zmizely nerezové věci
Rýmařovští policisté šetří krádež různých kovových věcí z kůlny u rodinného domu v Ondřejově. Dosud neznámý pachatel vnikl v době od 8. do 9.5.2011 do kůlny, kde odcizil stará rezavá naftová kamna s trubkovnicí, předradličky, hliníkové plechy, nerezovou konev, nádobu z pračky a další věci o celkové váze přes 130 kg. Způsobená škoda činí 1 640 Kč. 
 
Hodil se i chemický postřik
Bruntálským policistům 10.5.2011 oznámil 57letý vloupání do jeho rekreační chaty ve Starých Heřmínovech. Pachatel násilně vnikl v době od 5.3. do 2.4.2011 do chaty, kde vzal elektrickou řetězovou pilu, zahradní vysavač se sběrným vakem a nepohrdl ani chemickým postřikem v plastovém obalu. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 6 tisíc Kč.
 
Hledáme svědky nehody
Dopravní policisté šetří nehodu, která se udála v Bruntále u rybníka na křižovatce ulic Květná, E. Beneše a Olomoucká v úterý dne 10.5.2011 v 16,55 hodin. Střetla se zde dvě osobní vozidla a jedno z nich skončilo na střeše. Při šetření nehody oba řidiči tvrdili zcela jiné okolnosti, které vedly k nehodě.
47letý řidič, který jel s vozidle Opel tvrdí, že projížděl čtyřramennou křižovatkou přímým směrem z ulice Zeyerova na ulici Květnou a to v době, kdy svítilo zelené světlo. Následně se v křižovatce střetl s vozidlem Octavia, které řídil o deset let mladší muž. Ten však policistům tvrdil, že jel po ulici Olomoucká a projížděl křižovatkou přímým směrem na ulici Dr. E. Beneše a na semaforu mu svítilo zelené světlo. Po vjetí do křižovatky došlo ke střetu s oplem, který se následně převrátil na střechu a zůstal stát na ulici Květná. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 70 tisíc Kč.
Policisté žádají případné svědky, kteří nehodu viděli a také ty, kteří po střetu běželi poskytnout pomoc řidiči převráceného vozidla Opel, aby kontaktovali bruntálské dopravní policisty na telefonním čísle 974 731 254.
 
Falešný kominík
Policisté z policejní stanice Břidličná zjistili a zadrželi muže, který jezdil dne 10.5.2011 v obci Lomnice a vydával se za kominíka. Na podvodné jednání podezřelého upozornili pracovníci obce.
Muž totiž nabízel lidem revizi komínů za částku 360 Kč, kdy jim potom vystavil i faktury. Daňové doklady opatřil razítkem, které si doma sám sestavil a na kterém byla uvedena fiktivní firma z Bruntálu - REVIZE KOMÍNU, BRUNTÁL, RUSKÁ 31. Aby vypadal důvěryhodně, tak se dokonce oblékl do černošedých montérek a černých bot. Jeho služby využili tři místní občané a muž tedy vyinkasoval celkem 1 080 Kč. Policisté u něj tuto finanční hotovost zajistili. Dle jeho tvrzení si protiprávní činností chtěl přilepšit ve své tíživé finanční situaci. Prozatím je podezřelý z přestupku proti majetku.
V souvislosti s tímto případem je možné, že podezřelý se obdobných skutků mohl dopouštět také na jiných místech a proto žádáme občany, kteří se s takovým jednáním setkali, aby kontaktovali přímo rýmařovské policisty na jejich služebně či na tel. číslo 974 731 751.
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr♦mvcr.cz

12.5.2011

vytisknout  e-mailem