Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Ostravy - 30. 8. 2011

Ostrava - preventivní okénko a výtržník v tramvaji. 

Výtržník


Pětatřicetiletý muž z Mariánských Hor je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví.

Skutku se měl dopustit dne 10. 8. 2011 po třetí hodině odpolední v tramvaji č. 4. Mezi zastávkami  Záhrádky v Ostravě Porubě a Daliborova v Mariánských Horách nejprve vulgárně urážel cestující a poté vytáhl nůž, kterým se oháněl kolem sebe a hrozil napadením ostatních cestujících. Naštěstí nikomu nezpůsobil žádná zranění. Následně byl zadržen hlídkou Městské policie Ostrava. Nyní mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Policisté žádají občany, kteří v inkriminovanou dobu cestovali linkou č. 4 společně s podezřelým, aby svá svědectví podali buď přímo na Obvodním oddělení v Mariánských Horách, popř. na bezplatné lince 158. 

Za zveřejnění a pomoc občanů velice děkujeme!!!


Preventivní okénko


Nesčetněkrát opakovaná varovná slova, preventivní rady či upozornění v médiích i názorné ukázky při preventivních akcích, tím vším se policisté snaží občanům sdělit, že za své osobní věci jsou odpovědní oni sami!!!

Často ovšem marně!

Neznámý pachatel dne 29. 8. 2011 v pravé poledne odcizil z motorového vozidla zaparkovaného na parkovišti před jedním z ostravských nákupních center věci za 21 300 korun.
Pachatel odcizil dvě černé kožené kabelky, které majitelky zanechaly na sedadle spolujezdce. Společně s nimi zmizely osobní doklady a písemnosti, platební karty, parfémy, léky, klíče, zlaté šperky a finanční hotovost.

Trestní zákon stanoví za trestné činy krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku až dvouletý trest odnětí svobody.

Znovu, opakovaně a důrazně apelujeme na všechny občany: dbejte na svou bezpečnost a chraňte své věci!!!

V současné době probíhá v Ostravě preventivní akce s názvem Bezpečnější nakupování a parkování. Akce probíhá v rámci projektu Bezpečnější Ostrava. Policisté a strážnící MP Ostrava navštěvují obchodní centra a vysvětlují a poučují občany o bezepčnějším chování. Přijďte se za námi podívat. Ochotně a rádi si s vámi popovídáme.

Přijít za námi můžete ještě do těchto obchodních center:

1. 9. OD Laso 10.00 – 12.00; 5. 9. Albert Shopping park 14.00 – 16.00 a 12. 9. Ikea 9.30 – 11.30.
 

vytisknout  e-mailem