Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pátraní po pacientce

Bruntál- v jednom dni dvakrát vyhlášeno pátrání po 74leté seniorce  

Dvakrát po ženě pátrali
Na základě oznámení ošetřujícího zdravotnického personálu dne 30.10.2012 v 06:15 hodin bylo zahájeno pátrání po 74leté pacientce, která samá bezdůvodně opustila oddělení krnovské nemocnice, kde byla hospitalizována. Vznikla obava o její zdraví, protože se žena ve svém věku již dobře neorientuje a bývá často zmatená. Do akce se zapojili policisté a strážníci MP. Pacientka byla přibližně po dvou hodinách nalezena u své známé v bytě na ulici Mikulášská a následně předána zpět zdravotnickému personálu.       
Druhé pátrání po této ženě bylo vyhlášeno ještě téhož dne na základě oznámení ošetřujícího lékaře a to po 13 hodině. Pacientka opět bez vědomí zdravotníků nepozorovaně opustila lůžkovou část a sama odešla z nemocnice. Tentokrát byla lehce oblečená a hrozily zdravotní komplikace a to vhledem k velmi chladnému počasí a ke zdravotním problémům pacientky. Prvotně byla opět prověřována místa, kde by se mohla zdržovat, včetně bytu na ulici Mikulášská. Vše bezvýsledně. Z tohoto důvodu bylo do pátrací akce nasazeno větší množství sil a prostředků ( na dvě desítky policistů, kriminalistů, psovod, včetně strážníků MP). Žena byla přibližně po 16 hodině nalezena. V průběhu probíhající pátrací akce pacientka opět došla za svojí známou do bytu na Mikulášské ulici, kde byla zjištěna. Během této doby neutrpěla žádná zranění ani se u ní nevyskytly zdravotní komplikace. Následně pacientku policisté předali zpět do péče lékařů.   
 
 
Zaměřeno na staveniště
V době z 29.10. na 30.10. 2012 během nočních hodin využil neznámý pachatel nepřítomnosti pracovníků a pravděpodobně přelezl nepozorovaně mobilní oplocení staveniště tělocvičny na Janáčkově náměstí v Krnově. Následně prošel rozestavěným objektem až do uzamčené části, která v současné době slouží pro potřeby stavby jako sklad materiálu. Pachatel překonal vstupní dveře tím, že poškodil zámek a následně si tak zpřístupnil cestu do skladového prostoru. Odtud si odnesl volně odložený materiál a nářadí. Jednalo se například o kabely délky okolo  30m, drážkovačky, teplovzdušný agregát a další nářadí. Stavební firmě po této „nezvané návštěvě“ vznikla škoda okolo 16 tisíc Kč. Případ nadále šetří krnovští policisté.
 
Vytrhl jí kabelku
V úterý 30.10.2012 v podvečer ( v 18:30 hodin) procházela 54letá žena po chodníku ulice Jaselské v Bruntále. Neznámý mladší muž využil situace a momentu překvapení a ženě bez užití násilí vytrhl z pravé ruky dámskou koženkovou kabelku. V ní měla poškozená uloženou peněženku s malou finanční hotovostí ( okolo 20 Kč ), platební kartou bez PINu, skládací deštník, dva mobilní telefony, doklady a osobní věci, vše v hodnotě okolo 1 800 Kč. Žena v souvislosti s jednáním tohoto pachatele neutrpěla žádná fyzické zranění. Pachatel z místa utíkal směrem k ulici Jiráskova a Brožíkova. Na místo byl přivolán i policejní psovod se služebním psem, který vypracoval pachovou stopu. Věc nadále šetří bruntálští policisté.   
 
 
Za volantem s 2,4 promili alkoholu
Dne 27.10.2012 krátce před devátou hodinou dopoledne byl kontrolován a zastaven hlídkou dopravních policistů řidič vozidla Ford Escort a to na komunikaci v obci Brantice. Na místě bylo na základě provedené dechové zkoušky zjištěno, že řidič řídí vozidlo pod vlivem alkoholu. Byla naměřena hodnota 2,40 promile. Tohoto jednání se dopustil řidič i přes skutečnost, že mu bylo MěÚ v Krnově v dubnu letošního roku odebráno řidičské oprávnění - blokace to ze zdravotních důvodů.
Dne 30.10. 2012 bylo podezřelému řidiči sděleno podezření ze spáchání  přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní.
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
  za  30.10.2012 

vytisknout  e-mailem