Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Skončil na střeše zahradní chatky

Bruntál- nebezpečně vyhlížející nehoda se obešla bez zranění a další zprávy  

 
Lekl se probíhajícího psa
Krátce před třetí hodinou odpoledne 12.7.2012 mezi obcemi Janovice a Rýmařov projížděl řidič s vozidlem VW Transoprter s přívěsem, kdy mu náhle do jízdní dráhy vyběhl z pravého silničního příkopu pes. Řidič již nestačil zareagovat a zabrzdit. Následně sjel za pravý okraj komunikace, kde narazil do reklamní tabule a následně do dřevěného oplocení a zahradní chatky. U řidiče byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Na místě zasahovala jednotka HZS Rýmařov, která provedla zajištění úniku provozních kapalin z vozidla VW. Následkem havárie došlo ke škodě na vozidle ve výši okolo 110 tisíc Kč. Poškozením oplocení pozemku, včetně dřevěné chatky, vznikla škoda okolo 60 tisíc Kč a na reklamní tabuli ve výši okolo 200 Kč. Ke zranění osob ani psa nedošlo.
 
Přišel si pro měděný elektromateriál
V průběhu noci z 11.7. na 12.7. 2012 vnikl dosud neznámý pachatel do celistvě oploceného zemědělského areálu v obci Brantice. Pravděpodobně po přelezení vstupní brány se následně dostal do haly, kde z elektrické rozvodné skříně odcizil okolo 30m měděných drátu v ceně okolo 1,5 tisíce Kč. Pachatelově pozornosti neunikly ani měděné rozvodné kabely o průměru 2cm vedoucí od rozvodné skříně k pracovním výtahům. Těchto si odnesl okolo 150m a to za 7,5 tisíce Kč. Dále z patrové plošiny odcizil elektromotor v hodnotě 10 tisíc Kč.
Na základě oznámení se na místo dostavili a celou věc nadále šetří krnovští policisté. Rovněž byl přítomen i policejní psovod, který provedl širší ohledání místa a okolí činu.
 
 
Nedokonale zajištěné dveře
O tom, že je důležité vchodové dveře zamykat, i přes skutečnost, že jsou z vnější strany opatřeny bezpečnostní koulí, se přesvědčili obyvatelé jednoho z bytových domů v Krnově. Na ulici Opavská se dostal v průběhu nočních hodin z 11.7. na 12.7. 2012 neznámý pachatel do objektu domu. Pravděpodobně na základě silného zatlačení na vchodové dveře došlo k jejich následnému otevření. Pak stačilo pachateli projít až do sklepních prostor, kde po vypáčení petlic vnikl do několika sklepů, které prohledal. Nakonec odtud odcizil benzínovou travní sekačku v hodnotě okolo 6 tisíc Kč.          
 
 
Nafta se vždy hodí
V Krnově v noci z 11.7. do rána 12.7.2012 se dostal neznámý pachatel do oploceného areálu, kde na travnaté ploše, mezi ulicemi I. P. Pavlova, Svatopluka Čecha a Hořicova, byla odstavena nákladní vozidla. Z nich po poškození víček u palivových nádrží následně odčerpal celkem 200 litrů nafty za 7 tisíc Kč. Rovněž jednáním pachatele vznikla škoda poškozením ve výši okolo 5 tisíc Kč. Na místo se dostavil i psovod se služebním psem, který vypracoval pachovou stopu pachatele. Věc nadále šetří krnovští policisté.
 
 
 komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 
 za 12.7. 2012

vytisknout  e-mailem