Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Bruntálska

Bruntál- u pilíře mostu dělníci objevili munici, plošinou zavadil o most a cyklista skončil v odvodňovacím korytě 

Plošinou zavadil o most
Dne 20. 6. 2012 v 12:35 hodin došlo v Jindřichově k dopravní nehodě.  Řidič jedoucí s vozidlem Renault Master se zvedací plošinou si nevšiml před jízdou špatně složeného ramene plošiny. Při průjezdu pod železničním mostem přesahovalo toto rameno výšku 3m a došlo k  nárazu ramene do části železničního mostu.
Při dopravní nehodě vznikla škoda na vozidle okolo 150 tisíc Kč a na železničním mostě ve výši 20 tisíc Kč. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Ke zranění osob nedošlo.
 
 
Cyklista spadl do odvodňovacího koryta
Dopravní policisté v těchto dnech šetří případ dopravní havárie za účasti cyklisty.
Dne 20.6.2012 okolo půl druhé odpoledne projížděl obcí Zátor - Loučky 73letý cyklista a z dosud neustanovených příčin vyjel za levý okraj komunikace, kde s jízdním kolem přepadl do vybetonovaného odvodňovacího koryta (hloubka 2m). Došlo ke zranění cyklisty, který při pádu utrpěl mnohočetná poranění (zlomeniny žeber, zhmoždění plic, tržná rána na hlavě), pro které byl hospitalizován na chirurgickém oddělení krnovské nemocnice s dosud neupřesněnou dobou léčení. Vzhledem ke zraněním nabylo možné provést dechovou zkoušku na alkohol. Na místě nehody a to i bez provedení dechové zkoušky, byl z dechu muže cítit alkohol.
 
Skryté nebezpečí
Dne 20.6. 2012 kolem 17:50 hodin byl oznámen nález munice. Při rekonstrukci mostu na silnici mezi obcemi Bohušov a Matějovice byla v souvislosti s odbagrováním betonového pilíře nalezena pracovníky nevybuchlá letecká puma německé výroby z 2. světové války. Munice byla umístěna u  paty betonového pilíře v železném obalu, bez pohybového čidla a zápalky a s částečnou kabeláží. Dle umístění byla pravděpodobně munice za války připravena pro pozdější destrukci mostu. Krátce před 22 hodinou si převzal munici k následné bezpečné likvidaci výjezd pyrotechnické služby.
 
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová

za 21.6.2012

vytisknout  e-mailem