Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Karvinska

Karvinsko - včerejší dvě dopravní nehody s těžkým zraněním  

Dopravní nehody s těžkým zraněním

Karvinští policisté řešili v odpoledních hodinách včerejšího dne hned dvě dopravní nehody s těžkým blížením na zdraví. První se stala před jednou hodinou odpolední v Horní Suché . Čtyřicetiletá řidička Fordu Fiesta při vyjíždění couváním od jedné místní restaurace z místa ležícího mimo komunikaci nedala přednost v jízdě motocyklu značky Keeway Outlock. Padesátiletý motocyklista přední části narazil do pravé strany vozidla vlivem čehož utrpěl těžká poranění dolních končetin.

Další dopravní nehoda se stala kolem 15:45 hodin. Řidič motorového vozidla Citroen Xsara Picasso v Karviné Mizerově na ulici Borovského nepřizpůsobil rychlost vozidla a jeho vlastnostem. Nedokázal tak zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled a přední části srazil nezletilé dítě , která v té chvíli přebíhalo, z pohledu řidiče, z levé strany na pravou stranu vozovky. Poškozená následkem úrazu utrpěla těžké zranění a v kritickém stavu byla převezena do Fakultní nemocnice v Ostravě. Ve věci byly zahájeny úkony přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a v současné době nikdo z tohoto skutku nebyl obviněn.

Pachatele zadrženi

Tří pachatele ve věku 19 a 20 let se ze středy na čtvrtek pokusili v Orlové Lutyni vloupat do večerky. Přestřihli visací zámek kovové mříže a rozbili skleněnou výplň vstupních dveří a to za účelem vniknutí a odcizení věci z prodejny. Aniž by do prodejny vlezli, byli dva pachatele na místě zadržení policisty. Třetímu pachateli se podařilo z místa utéci. Spravedlnosti však neutekl, strážci zákona si pro něj druhého dne přišli k němu domu. Skutek je veden ve zkráceném přípravném řízení, majitel si škodu poškozením vyčíslil na částku 2.140korun.

nprap. Jaroslav Kus, zprávy ze dne 13.7.2012

vrchní inspektor PIS Karviná

vytisknout  e-mailem