Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Po vloupání byli zadržení čtyři pachatelé

Kladensko - Kladenští policisté zadrželi pachatele za několik minut i s lupem.  

    V době mezi 10. a 11. srpnem 2013  policisté oddělení hlídkové služby prováděli výkon služby v okrese Kladno. Ve 4 hodiny tato policejní hlídka po dohodě s operačním důstojníkem vyjela do obce Lány, neboť na základě oznámení bylo zjištěno, že v obci Nižbor došlo k vloupání do trafiky a pachatelé z místa činu odjeli svým vozidlem ve směru na obec Lány. Na křižovatce nedaleko obce Lány policejní hlídka podezřelé vozidlo stříbrné barvy zastavila a provedla kontrolu celé čtyřčlenné posádky. Vzhledem k daným okolnostem, že osobní vozidlo i osoby v něm odpovídaly  popisu pachatelů, provedli policisté prohlídku celého vozidla. Při prohledání vozu policisté nalezli podezřelé věci, které pocházely z vloupání do trafiky v obci Nižbor Policejním šetřením bylo zjištěno, že čtyřlístek pachatelů je ve věku od 25 do 45 let a z různých okresů (25 let z okresu Louny, 30 let z Kadaně, 38 let z okresu Louny a 38 let z okresu Rakovník). Podezřelí pachatelé byli policejní hlídkou ve 4.20 hodin zadrženi a po nalezení odcizených věcí se následně i na místě přiznali k vloupání do trafiky v Nižboře. Řidič si na místě zajistil své vozidlo proti pohybu a odcizení.  Na místo činu zadržení pachatelů se postupně sjelo několik policejních hlídek z okresu Beroun. Podezřelí pachatelé byli před vstupem do policejních vozidel poučeni a byly u nich provedeny prohlídky zda nemájí u sebe nějakou zbraň. Policisté ve spolupráci poté podezřelé muže eskortovali na OOP Beroun k provedení prvotních úkonů. V současné době jsou pachatelé podezřelí z trestného činu krádeže a celý případ prošetřují kolegové z okresu Beroun.

12. srpna 2013

nprap. Jana Šteinerová

Další případy z okresu Kladno

Vloupání do vozidel -dne 9.srpna 2013 po 13. hodině bylo oznámeno na linku 158, že v obci Stochov v ulici Osvobození došlo k vloupání do osobního vozidla Škoda Octavia. Pachatel při vloupání použil násilí a značně poškodil zámek. Následně poté ze zavazadlového prostoru odcizil plazmový televizor, textilní kufřík s notebookem, fotoaparát a tablet. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 61 500,-Kč. Téhož dne došlo v Kladně - Kročehlavy, v ulici Hřebečská na parkovišti k vloupání do vozidla Škoda Superb, kdy byla odcizena navigace. Způsobená škoda činí 63 000,-Kč. Další případ byl oznámen v Kladně v ulici Ukrajinská, kde došlo v odpoledních hodinách k vloupání za užití násilí do osobního vozidla Škoda Superb. Z vozidla byla odcizena navigace a majiteli tak vznikla škoda ve výši 74 000,-Kč. Policie všechny tyto případy prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže.

Alkohol za volantem - dne 10. srpna 2013 v době po půlnoci řidil 23 letý mladík z okresu Rakovník osobní vozido Škoda Fabia. Při provedené kontrolní činnosti v Kladenské ulici v obci Žilina byla u řidiče provedena dechvoá zkouška na alkohol přístrojem Drager, která byla s pozitivním výsledkem 1,52 promile alkoholu v dechu. Podezřelému řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a provedeno lékařské vyšetření. Nyní se případ prošetřuje jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Odcizení peněženky - dne 9. srpna 2013 bylo oznámeno na policejní služebně v Kladně, že v dopoledních hodinách odcizil  neznámý pachatel peněženku, kterou poškozená ponechala  volně odloženou při prohlídce zboží v prodejně v Kladně ve Vítězné ulici. Peněženka obsahovala finanční hotovost a doklady. Škoda činí 6 550,-Kč. Policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.

 

vytisknout  e-mailem