Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do rodinných domů

Český Krumlov - Kaplice - Neoprávněně vnikli do domů a kradli. 

Policisté z obvodního oddělení v Kaplici prověřují dva případy vloupání do rodinných domů.

První z případů se stal v době od 18:15 hodin dne 13. srpna 2022 do 01:18 hodin dne 14. srpna 2022, kde se dosud neustanovený pachatel vloupal do jednoho z rodinných domů v Blansku na Kaplicku a odcizil odsud mimo jiné finanční hotovost, šperky z bílého a žlutého kovu a platební kartu. Pachatel si zde svým jednáním přišel na bezmála 14 000 korun.

Druhý případ je z období od 10:00 hodin dne 13. srpna 2022 do 11:00 hodin dne 14. srpna 2022. Zde se dosud neustanovený pachatel vloupal do jednoho z rodinných domů v ulici Polní v Kaplici. Dům prohledal, ale nic z něho neodcizil. Pachatel při vloupání poškodil jedny z dveří domu, čímž poškozené způsobil škodu za nejméně 10 000 korun.

Kapličtí policisté po pachatelích usilovně pátrají. Pachatelé se svým jednáním dopustili trestných činů krádež, porušování domovní svobody a v prvním případě i neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení a prokázání viny hrozí pachateli v prvním případě trest odnětí svobody až na tři léta a v druhém až na dvě léta. 

Kapličtí policisté přijmou jakékoliv informace k uvedeným případům na služebně v Omlenické ulici v Kaplici nebo na telefonní lince 974 232 720, případně na lince tísňového volání 158.

Za případnou pomoc děkujeme.

por. Miroslav Šupík, DiS., ck.pis@pcr.cz

15. srpna 2022

vytisknout  e-mailem