Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

V hlavní roli alkohol

KRAJ: Nehody způsobili opilí řidiči i chodec. 

Hned několik nehod, ve kterých hrál roli alkohol, řeší od soboty jihomoravští policisté. Smutný rekord drží jednačtyřicetiletý cizinec, který poničil naštěstí pouze svůj vůz a dopravní značení kolem třinácté hodiny v brněnských Tuřanech. Jeho riskantní počínání skončilo díky náhodnému řidiči, který si všiml nabouraného kličkujícího  vozu,  otočil se a vydal za ním. U železničního přejezdu pak nebezpečně jedoucí vozidlo zablokoval, vytáhl klíčky ze zapalování a zadržel agresivního cizince až do příjezdu policistů, které mezitím zavolala jeho spolujezdkyně. Dechová zkouška skončila výmluvným výsledkem 4,27 promile. Muž skončil v cele, vzhledem k předchozímu platnému zákazu řízení se bude zodpovídat i z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Ve stejnou dobu pátraly hlídky na Vyškovsku po řidiči bílého opelu, ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Další oznamovatel dokonce uvedl, že ho opel naboural a z místa nehody ujel. Jeho řádění, při kterém byla zraněna spolujezdkyně z nabouraného vozu, skončilo po několika minutách ve Slavkově, kde si ho všimla a zastavila  hlídka. Třiačtyřicetiletý řidič doznal požití alkoholu, výsledek dechové zkoušky byl 2,41 promile. 

Večer pak dovršil den opilců šestadvacetiletý cizinec, který vyrazil v Horově při pokusu přejít ulici vstříc tramvaji. Její pozorný řidič naštěstí na situaci zareagoval a téměř zastavil. Přesto došlo ke střetu, který skončil zraněním viníka nehody. Ten střízliví (2,80 promile) v nemocnici, kam byl s lehčím zraněním převezen.

vytisknout  e-mailem