Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvod za 7 milionů

Obviněnou je 36letá žena z Jičínska 

Z pokračujícího  zločinu podvodu a pokračujícího trestného činu úvěrového podvodu obvinil v těchto dnech policejní komisař 36letou ženu z Jičínska.

Obviněné je kladeno za vinu, že v období od roku 1999 do roku 2009 vylákala pod smyšlenými záminkami od fyzických a právnických osob různě vysoké finanční částky formou půjček. Tohoto jednání se měla dopouštět na Jablonecku a Semilsku, zejména však na Jičínsku ve východočeském regionu. Poškozeným uváděla, že finanční prostředky potřebuje na soukromé investice, přičemž tak jednala s vědomím, že s ohledem na své finanční a majetkové poměry nebude schopna těmto závazkům dostát a půjčky včas a řádně vrátit. Takového jednání se měla dopustit v šestatřiceti případech a během let tak vylákat od poškozených částku ve výši přesahující 6,5 milionů korun.

Dále je obviněné kladeno za vinu, že v průběhu let 2003 až 2006, jako žadatelka o úvěry u bankovních i nebankovních společností, uváděla nepravdivé údaje o výši svého měsíčního příjmu a svých závazcích, které upravovala tak, aby jí byl úvěr poskytnut. Poskytnuté úvěry vždy vyčerpala, jejich řádné splácení však neprováděla. Tímto jednáním způsobila škodu přesahující 340 tisíc korun.

Policisté se případem začali zabývat již v loňském roce, kdy jedna z poškozených podala na obviněnou trestní oznámení. Následným prověřováním policisté zjistili u podezřelé další trestnou činnost, tak jak je shora uvedeno. Finanční prostředky se nepodařilo do současné doby zajistit. Obviněná žena je stíhána na svobodě. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na 5 až 10 let.

por. Mgr. Lenka Burýšková
23. února 2010
 

vytisknout  e-mailem