Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvod za několik milionů korun

Celkem 150 podvodů měli dva muži spáchat prostřednictvím bílých koní 

Vrchní komisař Krajského ředitelství Policie ČR, Odboru hospodářské kriminality v Hradci Králové, obvinil z trestného činu podvodu, spáchaného ve spolupachatelství, 35letého muže z Prahy a 23letého muže ze Světlé nad Sázavou.

Obviněným je kladeno za vinu, že v průběhu loňského roku prostřednictvím čtyřiadvaceti osob, tzv. bílých koní, odebírali od různých subjektů elektroniku, kterou následně prodávali a dále, že sjednávali úvěry u bankovních ústavů na nákup různého spotřebního zboží. Celkem tak měli spáchat 150 podvodů, při nichž měli způsobit škodu za 6,5 milionu a za 4 miliony korun.

Z dosavadního vyšetřování dále vyplývá, že k trestné činnosti docházelo na území celé republiky, především ve východních Čechách a v Praze. Po podezřelé dvojici, která se skrývala, pátrali policisté zhruba 3 měsíce. Dne 3. 8. 2009 byli však oba muži zadrženi zásahovou jednotkou a následně obviněni. U jednoho ze zadržených byla zajištěna pistole. V současné době jsou vazebně stíháni. Trestní zákona pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na 5 až 12 let. Případná trestní odpovědnost čtyřiadvaceti osob se i nadále prověřuje a bude řešena samostatně.

por. Mgr. Lenka Burýšková
7. 8. 2009

vytisknout  e-mailem