Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Při napadení přišel útočník o kus jazyka

DODATEK - zahájeno trestní stíhání 49letého muže 

Včera jsme Vás informovali o případu mladé ženy, kterou napadl útočník v dopoledních hodinách na Slezské předměstí v Hradci Králové (více na: Při napadení přišel útočník o kus jazyka).
 
Následným vyšetřováním vyšlo najevo, že podezřelý 49 letý muž (jedoucí na jízdním kole) najel zezadu na mladou maminku, která v té době tlačila dětský kočárek. Při nárazu se kočárek i s batoletem převrátil na zem. Žena, která byla ve vysokém stupni těhotenství, se pádu na zem i útočníkovi však naštěstí stačila ubránit, když mu při potyčce ukousla část jazyka. To přimělo zraněného násilníka k tomu, že z místa činu utekl - odjel na jízdním kole. Za hodinu po spáchání tohoto činu, byl podezřelý muž zadržen policisty v areálu nemocnice, kam přijel na ošetření.
 
Devětačtyřicetiletý muž z Hradce Králové byl včera obviněn ze spáchání přečinu ZNÁSILNĚNÍZároveň využil svého práva a k věci odmítl vypovídat. Ze strany polici bude státnímu zástupci podán návrh na vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.

Policisté nevylučují, že obviněný má na svědomí více obdobných případů. Je například důvodně podezřelý, že dne 11. července 2011, krátce po desáté hodině dopolední, napadl na Pardubicku 20 letou dívku. Ke stkutku mělo dojít mezi Opatovicemi nad Labem a Březhradem, a to na komunikaci ve směru z vlakového nádraží, kudy dívka šla. Muž s jízdním kolem měl dívku předjet, zastavit a bezdůvodně ji uchopit kolem ramen. Při dalším kontaktu se poškozená začala aktivně bránit a poté, co ji povalil na zem, jej měla poranit v obličeji. Pachatel z místa činu odjel na jízdním kole. Dívka vyvázla naštětstí bez zranění.


por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí policie KŘP Khk
tel.: 602 776 729
zveřejněno: 13. července 2011 v 10:50
 

vytisknout  e-mailem