Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kriminalisté objasnili sérii krádeží z domů a bytů

BRNO: Dva pachatelé tímto způsobem získávali peníze na drogy a automaty 

 Ve zcela nahodilou dobu a bez ohledu na konkrétní den v týdnu řádili v Brně dva pachatelé ve věku 17 a 26 let. Na různých místech ve městě se většinou přes otevřená okna či neuzamčené dveře dostávali do bytů, kde kradli volně odložené a dostupné věci. Majitelům mizely LCD televize, fotoaparáty, šperky, notebooky, peníze, hodinky, klíče od bytů, klíče od aut, navigace, kytary. Brali skutečně všechno, majitelé postrádají i kotoučové pily, řezačku na obklady, několik litrů slivovice či zlaté zubní korunky.
Mladistvého pachatele policisté dopadli koncem srpna při pokusu vloupání do bytu. Mladík z místa utekl a snažil se schovat do křoví. Vzhledem k tomu, že měl v zadní kapse nůž a odmítal uposlechnout výzev, byla hlídka nucena použít donucovacích prostředků.
Kriminalistům se do této chvíle podařilo dvojici prokázat dohromady 30 skutků. Dosud vyčíslená škoda atakuje hranici 900 tisíc korun. Oba teď čekají ve vazbě na trest, za přečiny-v případě mladistvého provinění- jim hrozí až 5 let (2,5 u mladistvého) pobytu za mřížemi.

por. Mgr. Pavel Šváb, PIO KŘP JmK (8.9.2010)

Zvukový záznam: kriminalisté_0809.mp3

Mladší z pachatelů se dostával do konfliktu se zákonem opakovaně, viz například zpráva z 8.7. 2010

http://www.policie.cz/clanek/mladi-zlodeji-dopadeni-394415.aspx

vytisknout  e-mailem