Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Okradená žena se psychicky zhroutila

BRNO: Zloděj řetízků skončil za mřížemi  

               Kriminalistům z 10. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství Brno se v těchto dnech podařilo zadržet pětadvacetiletého mladíka z Brna, který nejméně v jedenácti případech strhl ženám z krku řetízek.

Mladík si vybíral ženy převážně starší a v situacích, kdy byly nějak zaneprázdněny (například nesly tašky nebo odemykaly dveře apod). Svoji oběť tak poměrně lehce okradl a z místa utekl. V jednom případě žena velice pohotově zareagovala a pokusila se mobilním telefonem zavolat na policii. Prchající mladík si toho ovšem všiml, k ženě se vrátil a aparát ji z ruky vytrhl.

Nejstarší obětí byla dvaaosmdesátiletá žena, kterou podezřelý nepříjemně překvapil v ulici Rennéské, kdy nesla v obou rukách tašky s nákupem. Z krku starší paní strhl řetízek s přívěskem a způsobil ji tak škodu nejméně 2 000 korun.

Jednu z žen mladík okradl i na Ústředním hřbitově v Brně. Dáma nesla tašku a hrábě a zloděj ji oslovil s tím, zda neví, kde jezdí tramvaje. V tom okamžiku ženě nečekaně strhl řetízek v hodnotě 8 000 korun.

Podezřelý svým jednáním ženám způsobil celkovou škodu více než 50 000 korun. Šperky výrazně pod cenou prodával do zastaváren nebo náhodným osobám. Kromě hmotné škody mají všechny okradené dámy také nepříjemný a bohužel nezapomenutelný zážitek. Jedna z poškozených dokonce na základě této traumatizující události utrpěla vážnou psychickou újmu a ubyla na váze o devět kilogramů. Žena nemůže jíst ani spát a byla nucena vyhledat lékařskou pomoc.

Mladík díky intenzivní práci policistů naštěstí skončil poměrně brzy ve vazbě. Kriminalisté ho obvinili z trestných činů krádež a loupež, za které mu nyní může hrozit trest odnětí svobody až na deset let.

Zvukový záznam: retizky17_08.mp3
 


 


 

Zpracovala:

nprap. Bc. Andrea Procházková

vytisknout  e-mailem