Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pozor na podvodníka

BRNO: Pátrají po něm nejen královopolští kriminalisté. 

Aktualizace 14.10.2016: Po odvysílání záběrů se policistům ozval další svědek, který na recepci měl s podezřelým sepsat smlouvu o pronájmu jiného vozidla. Pojal však podezření a z obchodu naštěstí sešlo.

Hned několik skutků má na svědomí pravděpodobně cizinec, který se vydává za osmadvacetiletého Slovince (http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=9421010160602). V létě zrušil objednané ubytování v jednom z brněnských hotelů, které realizoval přes internet. Muž změnil hotel a také tím pádem místo přistavení dodávky, kterou si zarezervoval u jedné z brněnských firem. Vůz v Králově Poli v pořádku převzal, ovšem ve smluvený termín jej nevrátil, a je nekontaktní. Obdobným způsobem si již dříve v Brně vypůjčil nákladní přívěs. Další skutky podobného ražení pravděpodobně tatáž osoba spáchala v Ústeckém a Karlovarském kraji. 

Při vyřizování formalit v hotelu ho zachytila hotelová kamera. Díky ní tak mají kriminalisté k dispozici jeho podobu.

Na lince 158 uvítáme informace k  totožnosti pachatele a k jeho další předpokládané trestné činnosti, Doklady, které předkládá, jsou falešné. Zároveň nabádáme pracovníky autopůjčoven k obezřetnosti.

Případ je kvalifikován zatím jako neoprávněné užívání cizí věci.

por. Pavel Šváb, 13.10.2016

                                    

 

vytisknout  e-mailem