Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ujížděl pod vlivem

BRNO: Hledáme svědky nebezpečného pronásledování. /VIDEO/ 

Až boční náraz do bílé škodovky ukončil krátké pronásledování nebezpečného řidiče v centru Brna. Ten na sebe upozornil svou riskantní jízdou, kdy se ve vysoké rychlosti proháněl nočními ulicemi. Toho si ale povšimla hlídka policistů, ke které se pošetilý dvaadvacetiletý mladík doslova přiřítil. Jakmile ale spatřil služební automobil, prudce dupl na brzdu a jednoduše u nich zastavil. Po chvilce ale modrý Hyundai opět z místa vystřelil, to mu už ale v patách byli i policisté. K rozumu šoféra nepřiměl ani poměrně hustý večerní provoz, kdy muž musel na jedné z křižovatek dokonce i zcela zastavit. Toho chtěli muži zákona využít, ale než k vozidlu doběhli, mladík za volantem opět sešlápl plyn až na podlahu a rychle se rozjel. Během jeho riskantní jízdy ujížděl moravskou metropolí až stodvacetikilometrovou rychlostí a křižovatky projížděl na červenou. Tím ale neohrožoval jen všechny kolem sebe, ale také i jeho tři vyděšené pasažéry. Celá dramatická akce zanedlouho skončila na ulici Otakara Ševčíka u nájezdu s ulicí Ostravská. Zde se totiž pronásledované auto nečekaně střetlo s Octavií, ve které cestovali dva lidé. Během následného hrůzostrašného karambolu se zranilo několik osob, které musely být převezeny do nemocnic. Na místě měl sice mladík test na drogy negativní, ale zcela opačně dopadla orientační zkouška na alkohol. Ta hlídce ukázala přes jedno promile. Nebezpečné počínání je prozatím prošetřováno pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy ale zároveň policisté nevylučují, že se právní kvalifikace může ještě zpřísnit. 

Žádáme všechny svědky, které muž v pondělí kolem deváté hodiny večerní v Brně ohrozil, aby se neprodleně ozvali na tísňovou linku 158. Policisté případně uvítají i kamerové záznamy z palubních kamer. 

Upozorňujeme, že řízení vozidla pod vlivem návykových látek je riskantní. Takový šofér se stává pro ostatní účastníky silničního provozu velmi nebezpečným, neboť se s mírou požitého alkoholu snižuje schopnost bezpečně ovládat vozidlo. A právě odhalování těchto hříšníků patří i letos mezi hlavní priority jihomoravských policistů. 

por. Petr Vala, 8. března 2022.

vytisknout  e-mailem