Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Za volantem neměl co dělat

BRNO: Zběsilá jízda řidiče pod vlivem drog se naštěstí obešla bez vážnějších nehod. 

S agresivním řidičem pod vlivem drog měli v těchto dnech co dočinění policisté z Oddělení hlídkové služby. V odpoledních hodinách v ulici Stránské si hlídka všimla vozidla Opel Corsa, jehož řidiče policisté řešili již v minulosti a věděli, že má platný zákaz řízení a je uživatelem omamných látek. Z tohoto důvodu se ho rozhodli zkontrolovat.
 
Na znamení k zastavení ovšem řidič zareagoval sešlápnutím pedálu a začal ujíždět. Pokračoval po ulici Ostravské a najel na dálnici D1, kde v místě dopravního omezení najel do protisměru a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Jen díky duchapřítomnosti protijedoucích nedošlo k žádné nehodě. Řidič dojel na Rohlenku, sjel z dálnice a dále zběsile ujížděl až do obce Bedřichovice, kde havaroval do zaparkovaného vozidla.
 
Následně z auta vyběhl a chtěl utéct po svých. Na policistu, který ho dostihl, dokonce fyzicky zaútočil. Během několika minut však třiatřicetiletý agresor skončil v poutech. Měl pozitivní test na přítomnost drog a skutečně i platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do podzimu příštího roku. V autě z půjčovny s ním jeli ještě muž a žena, kteří shodně uvedli, že řidiče znají jen krátce a o jeho zákazu nic nevěděli. Při jízdě na něj údajně křičeli, ať zastaví, ale on nereagoval.
 
Muž putoval do policejní cely a nyní se bude zodpovídat z trestných činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z násilí proti úřední osobě. Ve vězení by tak mohl strávit až čtyři roky.
 
Zvukový záznam: 0508.mp3
 
por. Andrea Straková, 5. srpna 2015

vytisknout  e-mailem