Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ženu škrtil šňůrou od žehličky

BRNO: Třiadvacetiletá žena na svého bývalého přítele jen tak nezapomene 

Brněnští kriminalisté, kteří se specializují na násilnou trestnou činnost v těchto dnech objasnili další případ. Sedmatřicetiletého muže obvinili hned ze tří trestných činů porušování domovní svobody, vydírání a znásilnění.
Minulý týden navštívil svoji třiadvacetiletou přítelkyni, která se s ním nedávno rozešla. Od té doby za ní muž neustále chodil a žádal ji o další šanci. V úterý večer však za ní podezřelý v podnapilém stavu přišel a při otevření  vstupních dveří ji natlačil do bytu. V pokoji ji pak v záchvatu zuřivosti několikrát škrtil šňůrou od žehličky na vlasy,fackoval ji, nadával a vyhrožoval. Vždy se na chvíli uklidnil a začal rozebírat jejich vztah, poté ovšem začal ženu opět fyzicky terorizovat. Nakonec ji slíbil, že z bytu odejde, ale pod podmínkou, že s ním bude mít pohlavní styk. Mladá žena nechtěla, ale aktivně se nebyla již schopna bránit. Muž z bytu odešel přibližně po šesti hodinách. Poškozená všechny své útrapy, které ji její bývalý přítel způsobil sdělila na policii. Rozběhlo se šetření a muž skončil v policejní cele.                   
Jedná se o muže, který byl již v minulosti odsouzen za násilnou trestnou činnost. Nyní mu za jeho jednání  může hrozit až osmileté vězení.
 
nprap. Andrea Procházková
 

vytisknout  e-mailem