Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Akce "CIZINEC"

OLOMOUCKÝ KRAJ - Akce byla zaměřená na nelegální migraci, neoprávněné zaměstnávání a s tím související úkoly Policie ČR. 

Do republikové akce s názvem „CIZINEC“ se zapojili i policisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Akce byla zaměřená na nelegální migraci, neoprávněné zaměstnávání a s tím související úkoly Policie ČR. Podíleli se na ní mimo policistů z odboru cizinecké policie také policisté z dálničního oddělení, psovodi se služebními psy, příslušníci Celního úřadu Olomouc a kontroloři Oblastního inspektorátu práce Olomouc. Do akce bylo mimo jiné nasazeno také speciální vozidlo tzv. „Schengenbus“ a služební pes se specializací na vyhledávání omamných a psychotropních látek.

Během tří dnů bylo na území kraje kontrolováno celkem 903 osob, z toho 439 občanů Evropské unie a 464 cizinců z tzv. třetích zemí. Dále bylo také zkontrolováno 17 ubytoven a 12 provozoven pro výdělečnou činnost.

V rámci akce bylo uloženo 15 blokových pokut za přestupky související s porušením povinností dle zákona o pobytu cizinců na území ČR (z toho v jednom případě se jednalo o správní delikt ubytovatele) a 3 blokové pokuty za přestupky v silničním provozu.

V úterý 28. března 2017 při pobytové kontrole cizinců v ubytovacím zařízení v Olomouci pak policisté jednoho z nich zadrželi, protože při jeho prověřování zjistili, že mu byl v březnu roku 1995 soudem uložen trest vyhoštění na neurčito. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Následující den, ve středu 29. března 2017, byl zadržený cizinec soudem odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody na dva měsíce se zkušební dobou na jeden rok a soud mu zároveň také stanovil lhůtu pro opuštění území České republiky, a to do půlnoci téhož dne.

Tiskovou zprávu Ředitelství služby cizinecké policie Policejního prezidia ČR najdete zde ⇒

por. Mgr. Marie Šafářová
30. března 2017

vytisknout  e-mailem