Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Připravujeme bezpečnostní opatření

OLOMOUC - Do Olomouce přijedou fanoušci FC Baník Ostrava. 

V neděli 21. května 2017 proběhne v Olomouci bezpečnostní opatření v souvislosti s konáním fotbalového utkání mezi celky SK Sigma Olomouc a FC Baník Ostrava, které se uskuteční na Andrově stadionu v Olomouci.

Utkání je vyhodnoceno jako rizikové, proto bude mít bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku krajský charakter. Do opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkových jednotek, policisté služby kriminální a dopravní policie a rovněž policisté z antikonfliktního týmu. Policisty Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje budou posilovat kolegové z Moravskoslezského a Jihomoravského kraje, na opatření se v součinnosti s Policií České republiky podílejí také strážníci Městské policie Olomouc a v úzkém kontaktu jsme také s pořadatelskou službou na stadionu a fotbalovými kluby.

Očekáváme účast přibližně 10 000 fanoušků obou celků, policisté budou monitorovat jejich příjezd do Olomouce i jejich pohyb po městě, a to před zahájením i po skončení zápasu. Upozorňujeme jak fanoušky obou celků, tak širokou veřejnost, aby všichni důsledně dbali pokynů policistů. V případě jakéhokoliv protiprávního jednání budou policisté připraveni zakročit a nežádoucímu jednání zamezit.

por. Mgr. Irena Urbánková

19. května 2017

Aktualizace:

V rámci bezpečnostního opatření bylo zajištěno 10 osob, a to v souvislosti s narušením veřejného pořádku. Před zahájením utkání několik osob vběhlo na hrací plochu stadionu, přičemž byli z hrací plochy vyvedeni pořadatelskou službou. V této souvislosti byly zajištěny 4 osoby. Jejich jednání šetříme jako přestupek proti veřejnému pořádku – porušení návštěvního řádu stadionu. 1 osoba je podezřelá z přestupku proti veřejnému pořádku – neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci a 5 osob z přestupku proti veřejnému pořádku dle § 47/1g) - cestou na organizované sportovní utkání, v místě takového utkání nebo cestou zpět z takového utkání má obličej zakrytý způsobem ztěžujícím nebo znemožňujícím jeho identifikaci. Během opatření nedošlo k žádnému trestnému činu.

por. Mgr. Irena Urbánková

22. května 2017

vytisknout  e-mailem