Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Psí záhada

Záhadný psí štěkot v lese 

V pátek 23.7.2010 v odpoledních hodinách požádala turistka z České Skalice místní policisty o vyřešení záhadného štěkotu. Celý den sbírála na Bukové Hoře borůvky. Když se vracela březovou alejí směřem k Horním Teplicím, tak zaslechla v údolí u lesa lítostivě štěkat psa. Neviděla ho, proto na něj volala.  Pes se jí však ozýval jen hlasitým štěkotem, z toho usoudila, že pejska někdo úmyslně uvázal u lesa, aby se ho zbavil. Protože spěchala na vlak a neměla čas se za štěkotem vydat, tak se obrátila na místní policisty.

Policisté ihned vyjeli na místo a záhadu vyřešili. Zjistili, že dvě kamarádky chtěly navštívit přítelkyni v Horních Teplicích. Měly s sebou psa, a protože byly informovány o tom, že kamarádka má doma také psa, tak se obávaly, aby nedošlo k psí rvačce. Svého psa proto na chvíli uvázaly na kraji lesa v blízkosti domu kamarádky.  Pejskovi se dočasné uvázání moc nelíbilo, a proto celému okolí "vyštěkával", k jaké křivdě došlo. Krátce před příjezdem policistů ženy psa odvázaly a odešly pryč.

Tento případ dopadl dobře a o žádné týrání pejska nešlo. Policisté se ale setkávají s případy, kdy se lidé zbavují psích miláčků a uvazují je ke stromům nebo je prostě vyhodí z auta. Častým důvodem je, to že již štěně příliš vyrostlo nebo zestárlo a není tak hravé. Díky všímavosti občanů se daří zachránit nejednoho pejska.
prap. Josef Vejrych
23.7.2010

vytisknout  e-mailem