Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opět alkohol za volantem

Podvod na internetu, vypátraná osoba 

Vrchlabští policisté v pátek 14. 5. 2010 hodinu před půlnocí zastavili v Husově ulici při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Renault. Po kontrole dokladů hlídka vyzvala muže sedícího za volantem k orientační dechové zkoušce na zjištění alkoholu. Přístroj prokázal 1,6 promile v dechu kontrolovaného. Muži v uniformách zakázali řidiči další jízdu. Nezodpovědný účastník silničního provozu je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.
Ve středu odpoledne 19. 5. 2010 se na vrchlabské policisty obrátil s žádostí o pomoc čtyřiačtyřicetiletý muž z Vrchlabska, který mužům zákona sdělil, že se s největší pravděpodobností stal obětí podvodného jednání. Oznamovatel vyslýchajícímu policistovi sdělil, že v březnu letošního roku na jednom z internetových obchodů vydražil minci, za kterou prodejci zaplatil předem domluvenou částku. Po zaplacení hotovosti však do současné doby nedošlo k zaslání požadované mince. Opakované pokusy o navázání kontaktu s prodávajícím jsou od doby odeslání peněz negativní. Policisté věc dokumentují pro podezření ze spáchání podvodu, za který může vykutálený podvodníček od soudu odejít až s dvouletým trestem. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na podobné obchody s neznámými lidmi dávali dobrý pozor. Myslete na to, že ne každý má smysl pro poctivé jednání.
Další osobu v celostátním pátrání vypátrali díky výborné místní a osobní znalosti ve středu dopoledne 19. 5. 2010 policisté z Vrchlabí. Jednašedesátiletého muže hlídka vypátrala na jedné z ubytoven v centru Vrchlabí. Na základě příkazu k dodání do výkonu trestu, který vydal Okresní soud v Trutnově, skončil muž na policejní služebně. Omezený na osobní svobodě byl na základě špatného zdravotního stavu policisty převezen do místního nemocničního zařízení. Lékař rozhodl, že zadržený není schopen nástupu do výkonu trestu. O uvedených skutečnostech byl vyrozuměn vyžadující soudce.
nprap. Udo Ertner
20. 5. 2010

vytisknout  e-mailem