Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté besedovali se seniory o dopravě

Návštěvníci měli o akci veliký zájem 

     Včera proběhla na dopravním inspektorátu Městského ředitelství policie Plzeň akce s názvem „Senioři a doprava“. V Plzni a okolí samozřejmě nejen policisté provádějí besedy se seniory na různá témata, ale především se jedná o informování v oblasti vlastního bezpečí a kriminality. Z toho důvodu vznikl nápad na akci, kdy jsme chtěli společně s pracovníky Odboru bezpečnosti a prevence kriminality seniory informovat o změnách v silničním zákoně a probrat aktuální situaci v silničním provozu. Naši domněnku o tom, že podobná akce v kraji chyběla, a že senioři se rádi dozvědí nové věci v dopravě či si osvěží nejen pravidla silničního provozu, utvrdila návštěvnost, která předčila i naše očekávání. Na akci dorazilo přibližně 500 seniorů. 
     Po přivítání ředitelem plk. Mgr. Pavlem Krákorou a vedoucím dopravního inspektorátu npor. Ing. Karlem Machuldou se senioři dozvěděli při besedách o nejdůležitějších změnách, ke kterým došlo v silničním zákoně. Například jaká je nová povinnost provozovatelů vozidla, jak správně používat parkovací průkazy ZTP či jak funguje bodový systém. Policisté dále informovali návštěvníky o důležitosti lékařských prohlídek, používání bezpečnostních pásů či zádržných systémů pro děti a besedovalo se i o rozdílech mezi přechody pro chodce a místy k přecházení. Senioři dále během akce získali informace o tom, jak se chovat při dopravní nehodě a kdy ji vůbec hlásit policistům. Na závěr besed vždy probíhaly diskuze. Senioři pokládali mnoho dotazů, zajímalo je, jak je to se zimními pneumatikami, jaká je povinná výbava vozidel či jízdních kol, jak je to s alkoholem za volantem či jak se mají správně chovat jako chodci. Po besedě si mohli návštěvníci prohlédnout vozový park policie a také zjistili, jak funguje měření rychlosti radarem. Ve spolupráci s pracovníky Odboru bezpečnosti a prevence kriminality MmP vznikla brožura s cennými radami a také senioři obdrželi samolepku, která označuje seniora za volantem.
     Podle návštěvnosti a spokojených tváři seniorů se akce velmi vydařila. Měli jsme radost z tak velké účasti, protože je vidět, že senioři se mají chuť dále vzdělávat a mají zájem o bezpečný provoz na silnicích.

por. Ing. Martina Korandová
21. března 2013

Odkazy do noveho okna

senioři1

senioři1 

Detailní náhled

senioři10

senioři10 

Detailní náhled

senioři11

senioři11 

Detailní náhled

senioři12

senioři12 

Detailní náhled

senioři2

senioři2 

Detailní náhled

senioři3

senioři3 

Detailní náhled

senioři4

senioři4 

Detailní náhled

senioři5

senioři5 

Detailní náhled

senioři6

senioři6 

Detailní náhled

senioři7

senioři7 

Detailní náhled

senioři8

senioři8 

Detailní náhled

senioři9

senioři9 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem