Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Těžké ublížení na zdraví

PLZEŇ - Agresor měl poškozeného škrtit kabelem. 

     Všemi okolnostmi fyzického napadení, ke kterému došlo poslední červnový den nad ránem v Plzni, se zabývají policisté služby kriminální policie a vyšetřování z plzeňského krajského ředitelství.
     Útok 29letého agresora skončil trestným činem proti životu a zdraví. Dle dosud zjištěných skutečností měl nejdříve po předchozí slovní rozepři napadnout na ulici stejně starého muže. Jeho agrese se však stupňovala. Po jejich příchodu na ubytovnu pak vnikl do pokoje, který poškozený obývá a od opakovaných úderů pěstí pokračoval v útoku nohou. Násilí pokračovalo a bránící se muž před agresorem utekl na chodbu. Byl však dostižen a sražen na zem. Zde pak útočník použil kabel, kterým začal poškozeného škrtit. Poškozenému se podařilo vysmeknout a záchranu vyběhl hledat před budovu. Byl však stále pronásledován a navíc za ním“ letěla“ i kovová tyč. V dalším protiprávním jednání zamezily agresorovi přítomné osoby a příjezd hlídky plzeňských strážníků. Poškozenému však měl popsaným fyzickým násilím způsobit zhmožděniny a mnohočetné hematomy.
     Vrchní komisař zahájil trestní stíhání uvedeného 29letého cizince pro zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví spáchaný ve stadiu pokusu, přečin porušování domovní svobody a přečin výtržnictví. Dle vedených evidencí je zřejmé, že obdobného jednání se již v minulosti muž dopustil. Na začátku tohoto roku byl totiž pro těžké ublížení na zdraví odsouzen. Dle trestního zákoníku hrozí pachateli takového jednání trest odnětí svobody až na dvanáct let. Dnešního dne je rozhodováno o jeho vzetí do vazby.
 
por. Bc. Jana Tomková
2.7.2013

vytisknout  e-mailem