Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nedej drogám šanci

BLANENSKO: Inovovaný preventivní program pro středoškoláky se letos uskuteční již po osmé. 

Policie České republiky připravuje na středu 11. listopadu 2015 v Boskovicích a o den později v Blansku další ročník již tradiční preventivní akce Nedej drogám šanci. V minulých letech probíhal tento projekt také ve Vyškově. Letos se Policie České republiky za finanční podpory Jihomoravského kraje rozhodla pro jeho obsahovou inovaci a rozšíření do dalších měst. Během čtyř následujících měsíců se tak v Jihomoravském kraji uskuteční celkem osm vystoupení.

Projekt je určen pro studenty prvních ročníků středních škol, protože právě toto období je pro mnohé z nich přelomové a kritické, kdy ze známého prostředí přicházejí do cizího a mezi nové spolužáky. Často se naváží riziková přátelství a dochází k setkávání s legálními i nelegálními drogami. Projekt je zaměřen na fenomén návykových látek a dopad jejich užívání, neboť v tomto věku jsou zážitky spojené s konzumací drog pro cílovou skupinu mnohdy velmi lákavou životní alternativou.

Akce bude realizována formou interaktivní besedy s publikem a frontálním přednesem. Nebude chybět náhled problematiky odborníky (terapeut, psycholog, kriminalista, pracovník OSPOD) a dále vystoupí bývalí uživatelé drog. Projektem posluchače provede zainteresovaný moderátor, jehož úkolem bude studenty aktivně zapojovat do diskuse vhodnými pobídkami a dotazy.

Vystoupení bude probíhat vždy v čase 9:00 - 11:00 hod. (časová dotace programu byla v rámci jeho efektivity zkrácena).

 

por. Mgr. Petr Nečesánek

vytisknout  e-mailem