Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řidič měl přes 2 promile

BLANSKO-VYŠKOV: Policisté jej zastavili v Kobeřicích u Brna. 

    Jen necelou půl hodinu po půlnoci v pondělí 27. ledna zastavili policisté ze Slavkova u Brna v obci Kobeřice řidiče, který jel v osobním autě značky Audi A4. Ukázalo se, že usedl za volant značně ovlivněn alkoholem. V dechu měl 2,27 promile. Policisté mu tedy zadrželi řidičský průkaz a zakázali pokračovat v jízdě. Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

   Nebyl to však jediný řidič, který spoléhal na to, že se vyhne policejní kontrole. V Adamově na Blanensku řidič Audi A6 před třetí hodinou ranní v pondělí 27. ledna nadýchal 1,5 promile alkoholu a přiznal, že si dal den před tím rum. Policisté navíc zjistili, že muž nikdy neměl a nemá řidičské oprávnění pro žádnou skupinu vozidel. Nyní se bude také zodpovídat z podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

   Ve Vyškově se zase v noci z neděle na pondělí 27. ledna po silnici pohyboval řidič s nákladním autem Ford Tranzit pod vlivem drog. Když jej policisté zastavili a testovali na to, zda neměl nějakou návykovou látku, test odhalil, že je pod vlivem pervitinu. Následoval také zákaz pokračování v jízdě, zadržení řidičského oprávnění a další šetření pro podezření ze spáchání trestného činu.

    por. Mgr. Iva Šebková, 27.1.2014

vytisknout  e-mailem