Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sprejeři poničili vlaky

BLANSKO-VYŠKOV: Vandalové využili tmy. 

    Vlaky zastavené v noci v železničních stanicích a zastávkách jsou velkým lákadlem pro tvorbu sprejerů. Jen od pátku 25. ledna policisté na Blanensku šetří dva případy poničených vagónů. První se stal v pátek mezi 22 a 23 hodinou na nezjištěném místě mezi Brnem a Letovicemi, kdy někdo postříkal vagón modrou barvou na ploše čtyř metrů čtverečních a způsobil tak škodu za asi 2 tisíc korun.

   Další případ pak oznámil pracovník železnic kolem druhé hodiny ranní v neděli 26. ledna. Ukázalo se, že neznámý sprejer během asi dvou hodin od půlnoci nastříkal v železniční stanici ve Skalici nad Svitavou na vlakovou soupravu opět modrou barvou nápis o rozměrech 7x1 metr. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na asi 7 tisíc korun.

   Před sprejery ale nezůstaly uchráněny ani další objekty. Koncem uplynulého týdne našli poškozené svoje rodinné domky i obyvatelé Blanska. Neznámý vandal tam u tří rodinných domků vytvořil sprejem žluté barvy nečitelné nápisy na vratech a vstupních branách. Vznikla tak škoda za nejméně dalších šest tisíc korun.

  Všechny případy už šetří policisté pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

  por. Mgr. Iva Šebková, 28.1.2014

vytisknout  e-mailem