Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Víkend ve znamení alkoholu

BLANKO-VYŠKOV: Blanenští policisté řešili během víkendu a následujícího rána deset řidičů ovlivněných alkoholem. 

Stejně jako na Vyškovsku i na Blanensku měli policisté během uplynulých volných dnů plné ruce práce s opilými řidiči. Hned v sobotu časně ráno brázdil boskovické ulice teprve devatenáctiletý mladík s hodnotou 2,13 promile alkoholu v krvi. Navíc nevlastní řidičský průkaz. Ovšem víkendovým rekordmanem se stal jeho o dva roky starší vrstevník, kterému policisté v Letovicích naměřili po jedné hodině ranní 2,82 promile. Řady mladých nezodpovědných šoférů doplnil o dvě hodiny později šestadvacetiletý mladík za volantem felicie opět v Boskovicích. Tentokrát nezbytná dechová zkouška ukázala bezmála 1,7 promile. Všichni jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V sobotu krátce po půlnoci kontrolovali letovičtí policisté ve Velkých Opatovicích dalšího hříšníka. Alkohol před jízdou sice nepil, ale evidence prozradily, že třiačtyřicetiletý šofér nemá za volantem co pohledávat. Za porušení zákazu řízení motorových vozidel si muž vyslechl v tzv. zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Soud mu může udělit až tříleté vězení. Sobotní noci se nevyhýbali alkoholu ani ženy či cyklisté. Řidička felicie zastavená policejní hlídkou v obci Jabloňany měla v krvi 0, 7 promile a mladý muž, který usedl v Blansku na kolo, dokonce 1, 78 promile. Navíc neměl kolo vybaveno světlometem. Tyto přestupky postoupili policisté správnímu orgánu, kde čeká na provinilce tučná pokuta.

V pondělí ráno doplatilo pět šoférů jedoucích po silnicích Blanenska na podcenění tzv. zbytkového alkoholu. V Boskovicích, Blansku a dva řidiči kontrolovaní v obci Rájec- Jestřebí se vzhledem k nižší hodnotě dechové zkoušky budou zodpovídat za tyto přestupky správnímu orgánu. Ovšem muž projíždějící Ráječkem nadýchal 1,2 promile alkoholu. Ten je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Alice Navrátilová, 19. června 2012

vytisknout  e-mailem