Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Za volantem alkohol i drogy

BLANSKO-VYŠKOV: Řidič měl v krvi téměř dvě promile a ujížděl policistům. 

V průběhu uplynulého týdne řešili policisté na Vyškovsku i Blanensku několik řidičů pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. Středeční ani čtvrteční noc se neobešla bez těchto hříšníků. Ve středu v noci projížděl obcí Nesovice na Vyškovsku motocyklista s 0,70 promile alkoholu v krvi, navíc bez řidičského oprávnění. 0,86 promile měl dokonce mladý řidič kontrolovaný téže noci v Boskovicích na Blanensku.

Víkend začal pro některé již v pátek, jako například pro dvaadvacetiletého šoféra, kterému policejní hlídka přímo ve Vyškově naměřila 0, 41 promile. Doplatil na skutečnost, že jeho tělo nestačilo odbourat několik piv vypitých pár hodin před jízdou.

V sobotu hodinu po půlnoci nereagoval na výzvu k zastavení vozidla řidič v Moravských Málkovicích na Vyškovsku. Netrvalo však dlouho a hlídka jej dostihla. Odborný přístroj naměřil hazardérovi bezmála dvě promile alkoholu. Třiatřicetiletý muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Téže noci řešili policisté v Boskovicích na Blanensku dva řidiče pod vlivem drog. A o několik málo hodin později projížděli opět obcí Moravské Málkovice dva mladí hříšníci. Jeden měl v krvi 0, 23 promile a u jeho vrstevníka dopadl pozitivně test na přítomnost návykových látek. Ten měl pozitivní i teprve jedenadvacetiletý mladík kontrolovaný v sobotu odpoledne na jedné z vyškovských ulic. Za tyto přestupky se budou hříšníci zodpovídat před správním orgánem, kde je čeká tučná pokuta a zákaz řízení.

To se ovšem netýká čtyřiačtyřicetiletého řidiče, kterému policisté ve Vyškově naměřili v neděli jednu hodinu po půlnoci 1, 42 promile alkoholu. Za ohrožení pod vlivem návykové látky stane před soudem, který mu může udělit až jeden rok za mřížemi.

Nárazem do svodidel ve Slavkově u Brna skončila včera dvě hodiny po půlnoci cesta teprve devatenáctiletého šoféra. V krvi měl 0,21 promile alkoholu. I jeho čeká správní řízení.

por. Mgr. Alice Navrátilová, 14. srpna 2012

vytisknout  e-mailem