Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Alkohol sehrál roli u dvou dopravních nehod

HAVLÍČKOBRODSKO - Řidič motocyklu a jeho spolujezdec skončili v nemocnici 

Krátce před druhou hodinou ranní v sobotu  30. dubna vyjížděli policisté k dopravní nehodě motocyklu. Třiadvacetiletý řidič na motocyklu Mustang (nepřihlášené vozidlo), který jel v ulici Nádražní v Přibyslavi směrem na obec Ronov nad Sázavou, nezvládl řízení vozidla a vyjel mimo komunikaci do silničního příkopu v místě, kde protéká potok. Na motocyklu s řidičem jel i o čtyři roky mladší spolujezdec, oba neměli během jízdy nasazenou ochrannou přilbu. Při dopravní nehodě utrpěli lehké zranění a byli převezeni do nemocnice v Havlíčkově Brodě. U řidiče i spolujezdce byla provedena dechová zkouška s pozitivním s výsledkem 1.61 promile alkoholu v dechu řidiče, spolujezdec nadýchal 0,57 promile. Dalším šetřením na místě pak bylo zjištěno, že řidič nevlastní a nikdy nevlastnil řidičské oprávnění pro žádnou skupinu. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
DN-30.4. motocyklDN-30.4. motocykl
 
 
K další dopravní nehodě došlo krátce po 17. hodině u obce Knyk. Čtyřiadvacetiletý řidič vozidla Peugeot, který jel ve směru na obec Knyk, nezvládl řízení a přejel do pravého silničního příkopu, kde narazil pravým předním rohem vozidla do stromu. Od stromu se pak vozidlo odrazilo, přetočilo na střechu a skončilo částečně na komunikaci a částečně v levém silničním příkopu. Řidič byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice, kde byl hospitalizován. Ke zranění jiných osob nedošlo. Na místě provedenou orientační dechovou zkouškou mu bylo naměřeno  1,57 promile alkoholu v dechu. Na základě tohoto zjištění byl řidič vyzván k lékařskému vyšetření s následným odběrem krve nebo moči čemuž se dobrovolně podrobil. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 50.000 Kč.
 
DN-30.4.DN-30.4.
Během víkendu vyjížděli policisté k dalším sedmi dopravním nehodám. Všechny se naštěstí obešly bez zranění. Hmotná škoda na vozidlech byla vyčíslena na 245.000 Kč.  
 
por. Bc. Jana Mazourová, komisař
2.5. 2011

vytisknout  e-mailem