Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Červencová nehodovost

HAVLÍČKOBRODSKO: Při prázdninových nehodách zahynuli již 3 lidé 

První prázdninový měsíc vyjížděli havlíčkobrodští policisté k 57 dopravním nehodám. Bylo jich o jednu méně než v červenci loňského roku. Letos ale bohužel měly daleko tragičtější bilanci, zatímco vloni v červenci při dopravních nehodách nezemřel ani jeden člověk, v tom letošním byla úmrtí hned tři.

V sobotu7.7. po 21. hodině byla policistům nahlášena dopravní nehoda řidiče motocyklu, která se stala mezi obcemi Havlíčkův Brod a Baštínov. Dvaačtyřicetiletý řidič motocyklu Yamaha dostal pravděpodobně v levotočivé zatáčce smyk a i s motocyklem upadl na vozovku. Následně vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do stromu. Při nehodě utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.

 

K další tragické dopravní nehodě došlo v pátek 13.7. krátce po 3.hodině ranní na silnici I/38 mezi obcemi Svatý Kříž a Květnov ve směru na Jihlavu. Čtyřiačtyřicetiletý řidič vozidla Citroen Berlingo z dosud nezjištěných příčin přejel s vozidlem do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem Mercedes s návěsem. Na místě zemřel řidič osobního vozidla a jeho 23letý spolujezdec. Šestadvacetiletá řidička nákladního vozidla utrpěla lehčí zranění.

 

 Při dalších nehodách se těžce zranili 3 lidé a lehké zranění utrpělo 23 osob.

 

Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 3 799 000 korun, což je o 1 milion korun více než v loňském roce. Alkohol byl policisty zjištěn u 3 viníků dopravních nehod, to je o tři méně než vloni. Účastníků nehod mladších 15 let bylo 6.

 

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy. 34 nehod zavinili řidiči motorového vozidla, 5 nehod řidiči nemotorového vozidla, 3 nehody byly způsobeny závadou na komunikaci a 2 technickou závadou vozidla. Policisté řešili také 13 nehod se zvěří.

 

nprap. Bc. Monika Pátková

1.8.2012

vytisknout  e-mailem