Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Maminko, tatínku, chci být vidět

HAVLÍČKOBRODSKO: Preventivní akce pro rodiče s dětmi měla úspěch 

O tom, že je viditelnost chodců v silničním provozu velmi aktuální problém, nelze pochybovat. Zejména v současné době, kdy při cestě do zaměstnání a školy bývá ještě tma a špatnou viditelnost podporují i podzimní mlhy. Bohužel na tento problém poukazují i statistiky dopravních nehod, kdy nejsou výjimkou střety automobilů s chodci.

Na tento problém měla upozornit i preventivní akce krajského koordinátora BESIPu, která byla uspořádána společně s preventivně informačními skupinami Policie ČR pod názvrm "Maminko, tatínku, chci být vidět". Právě rodiče jsou zodpovědní za to, jak "viditelné"  jejich dítě na silnici je. V současné době není problém pořídit dětem různé reflexní doplňky oblečení, které včas upozorní řidiče na pohyb na vozovce a v její blízkosti.

V rámci uspořádané preventivní akce mohli rodiče i prarodiče s dětmi přijít a vysoutěžit jim reflexní vestičku a další materiály. Na rodiče čekal trochu netypický testík ze znalosti dopravních značek. Někdy marně lovili z paměti, kolik šipek je na značce "kruhový objezd", nebo jestli na značce "stezka pro chodce" je vyobrazený chlapeček nebo holčička. Většinu rodičů test pobavil a přiznali, že nyní si budou značek lépe všímat. Děti mezitím skládaly barvy na papírovém semaforu nebo řešily povinné vybavení jízdního kola.

Akce na Havlíčkobrodsku proběhla ve dnech 25. a 26. října a to v Herálci a v Sobíňově. Lze si jen přát, aby byl naplněn cíl preventivní akce - aby se rodiče zamysleli nad bezpečností svých dětí v silničním provozu.

 

nprap. Monika Pátková

27.10.2011

Odkazy do noveho okna

Herálec 1

Herálec 1 

Detailní náhled

Herálec 2

Herálec 2 

Detailní náhled

Herálec 3

Herálec 3 

Detailní náhled

Herálec 4

Herálec 4 

Detailní náhled

Sobíňov 1

Sobíňov 1 

Detailní náhled

Sobíňov 2

Sobíňov 2 

Detailní náhled

Sobíňov 3

Sobíňov 3 

Detailní náhled

Sobíňov 4

Sobíňov 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem