Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž pronásledoval svoji bývalou přítelkyni

HAVLÍČKOBRODSKO: Žena po fyzickém napadení skončila v nemocnici 

Policisté šetří případ nebezpečného pronásledování, kterého se dopustil sedmadvacetiletý muž z Ledče nad Sázavou. Čtyři měsíce neustále obtěžoval svoji bývalou přítelkyni, nakonec ji i fyzicky napadl.
 
Muž je podezřelý z toho, že od začátku dubna letošního roku nejméně do poloviny července své bývalé přítelkyni denně psal sms zprávy a prozváněl její mobilní telefon. Ve zprávách ji systematicky vulgárně urážel a vyhrožoval jí. V důsledku toho žena trpěla dlouhodobým stresem a strachem, kvůli kterému přestala chodit na veřejnost.
 
V neděli 23. června podezřelý ženu napadl v Ledči nad Sázavou přímo na ulici. Nejprve jí vulgárně nadával a poté ji chytl za ramena a velkou silou ji odstrčil dozadu, až upadla hlavou na betonovou stěnu plynového rozvaděče. Přitom utrpěla zranění, se kterým byla hospitalizována v nemocnici.
 
Policejní inspektor včera muži sdělil podezření z přečinu ublížení na zdraví, přečinu nebezpečného pronásledování a přečinu výtržnictví. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky. Policisté ve věci vedou zkrácené přípravné řízení.
 
V letošním roce se na Havlíčkobrodsku jedná o první případ nebezpečného pronásledování, vloni havlíčkobrodští policisté prověřovali také jeden případ uvedeného přečinu.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
17. září 2013

vytisknout  e-mailem